Policie Modrava bude divákům chybět. Dočkáme se šťastného konce, kdy Jana upřednostní rodinu před prací, kterou miluje?

Policie Modrava bude divákům chybět. Dočkáme se šťastného konce, kdy Jana upřednostní rodinu před prací, kterou miluje?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Policie Modrava se stala fenoménem ve sledovanosti a diváci tak jasně dali najevo, že i přes velké množství balastu, které na ně útočí ze všech stran, si umí na obrazovkách najít kvalitní zábavu.

A tou rozhodně seriál Policie Modrava je. Všechno dobré bohužel jednou končí a před Janou Vinickou (Soňa Norisová) je poslední případ. S diváky se potkávala od února 2015. Jak uvádí tiskový materiál tvůrců, každou epizodu sledovalo více než 2 miliony diváků starších 4 let, a i poslední řada se těšila velké oblibě a hravě předčila konkurenční televizní nabídku s průměrnou sledovaností 1,7 milionů diváků (Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere).

Chytré příběhy, kde nestříká krev na všechny strany a nestřílí se jako na vojenských manévrech, si oblíbily hlavně ženy, které upřednostňují právě takové kriminální příběhy, kde je na prvním místě důvtip vyšetřovatelů, a především jsou postavy věrohodné. Jaroslav Soukup k seriálů sám uvedl:

„Muži mají radši střílečky a jiné temné kriminálky, kde prší, je zima, detektiv pije.“ 

záběr ze seriálů, zdroj TV Nova

Je dobře, že tentokrát se našel tým, který vsadil na ženy a přesto, že už je to podle tvůrců opravdu poslední řada, můžeme se k případům z malebné Šumavy stále vracet.

Seriál nebude chybět jen divákům, ale ani pro herce to není moc veselý konec. Za dobu, co se seriál natáčí, už si na sebe zvykli a práce je těšila. Navíc točení v exteriérech je sice vždy náročnější, ale rozhodně zajímavější a pokud jde právě o Šumavu, má co nabídnout. Herci nemají pochyb. Kdyby se pan režisér Soukup rozhodl pokračovat, přemlouvat je rozhodně nebude.

Jaroslav Soukup už má ale jasno a nechce točit kvantitu, ale kvalitu. Má pocit, že Šumava není tak velká a vše, co mohlo být natočeno, už natočil. Rád by se ještě někdy do kraje vrátil a natočil třeba nějaký film, ale na další kriminální příběhy do seriálu už si netroufá.

Herci, kteří si za roky natáčení kraj zamilovali a našli si přátele mezi místními, tak budou muset svá oblíbená místa navštěvovat pouze v rolích turistů.

Posledním dílem se tak celá etapa příběhů s Janou Vinickou a jejím týmem uzavírá. Vzpomínat budeme ale i další postavy, ať už jde o sympatického majitele sklárny, ukřičenou pošťačku, vlídnou prodavačku nebo potrhlou sestřičku. Nezbývá Janě Vinické popřát, aby udělala ve svém životě správnou volbu, která potěší i věrné divačky (a diváky).

Poslední epizodu s názvem Případ neznámé ženy uvede TV Nova v neděli 23. října ve 20:20.

Zdroje článku:
  • Press Kit TV Nova,
  • autorský článek