Palmer: Nový film plný lidské bolesti, předsudků, ale i lásky a soucitu

Palmer: Nový film plný lidské bolesti, předsudků, ale i lásky a soucitu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příležitost začít od nuly, často po špatné životní etapě, je častým motivem filmů. Nejinak je tomu i v novém filmu Palmer od režiséra Fishera Stevense, který obsadil do titulní role vynikajícího Justina Timberlakea. Ten se musel poprat se složitým charakterem své postavy.

Eddie Palmer byl právě propuštěn z vězení poté, co si odpykal dvanáctiletý trest za pokus o loupež, který skončil tím nejhorším způsobem. 

Zdroj: Autor: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Palmer, bývalá jednička školního fotbalového týmu, se nyní vrátil k životu se svou babičkou Vivian (June Squibb). Starší žena se často stará o malého Sama (Ryder Allen), jehož matka narkomanka je často mimo město.
Palmer se snaží začít svůj život od nuly, ale jeho minulost mu vylučuje najít slušnou pracovních příležitostí. Po několika pokusech se mu podařilo získat místo školníka v místní škole, kterou navštěvuje i Sam.
Když Vivian zemře, bude se muset postarat o dítě místo ní, jinak by byl chlapec úplně ztracený. Na povrch vyplouvají i věci jako je šikana, kterou malý Sam zažívá, protože je na místní poměry zženštilý. Palmer se dostává do role náhradního rodiče a k tomu ještě čelí svým osobním problémům.

Pro Justina Timberlakea jde o jednu z nejzralejších hereckých rolí v jeho kariéře, kdy se mu podařilo skvělým způsobem vytvořit roli mlčenlivého a minulostí mučeného muže.

Režisér si dal velmi záležet, aby vylíčil skutečnou podstatu malého amerického provinčního města, které si žije ve svém uzavřeném světě založeném na tradicích a předsudcích. Právě toto prostředí nepřeje odlišným postavám, jako jsou Sam a Palmer.
Jak příběh plyne, děj se nakonec soustředí výhradně na ně a na jejich čerstvě vytvořený vztah. Palmer se potýká s potřebou vykoupení se za své činy z minulosti, které ho tíži na duši jako balvan. Malý Sam si zase musí udělat pořádek ve své sexuální identitě, protože to má trochu složitější než jeho vrstevníci.

Morální složitost těchto dvou vzájemně se doplňujících osob a jejich intimního a osobního dramatu vytváří příběh plný emocí, nadějí i hořkosti.
Pro Justina Timberlakea jde o jednu z nejzralejších hereckých rolí v jeho kariéře, kdy se mu podařilo skvělým způsobem vytvořit roli mlčenlivého a minulostí mučeného muže.

V roce 2019, kdy začalo natáčení, bylo Ryderovi Allenovi, který hraje mladého Sama, pouhých 7 let a byl to jeho první dlouhý celovečerní film.

Zdroj: