Jitka ze ZOO: Osobní asistentka Petra Kříže, která měla ambice stát se možná i něčím víc než jen asistentkou

Jitka ze ZOO: Osobní asistentka Petra Kříže, která měla ambice stát se možná i něčím víc než jen asistentkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V jedné z epizod seriálu ZOO měli diváci možnost sledovat pokusy Břéti o zorganizování výběrového řízení na pozici osobní asistentky soudce Petra Kříže. Z řady uchazeček pak Petrovi padla do oka nejvíce právě Jitka, kterou nakonec jako svou sekretářku přijal. Čím se Jitce podařilo Petra okouzlit?

Soudce se stále ještě vzpamatovával z neplánovaného ukončení svatby s Markétou, a hlavně z radikálního odmítnutí ze strany jeho milované Alex. V rámci boje za to, aby se již nedostal do podobné situace a nepropadl snadno kouzlu žen, které o něj usilují, sepsal si Petr seznam vlastností, které měla jeho ideální partnerka a současně nová matka jeho dětí, Bena a Sofie, splňovat.

Tímto seznamem se pak řídil i při výběru své asistentky, jelikož mu záleželo na tom, aby v budoucnu vycházela nejen s ním, ale také s jeho rodinou. Kandidátky na tuto pozici tak podrobil zátěžovému testu, kterým žádná z dívek nemohla projít. Žádná – až na Jitku Hrnčířovou.

V Petrových očích se Jitka jevila jako perfektní volba. Nejenže byla velmi schopná zastat všechny práce, které měla jako osobní asistentka zvládat, ale také vystupovala navenek velmi mile a příjemně, což soudci značně imponovalo. V budoucnu se tak mohla stát právě ona jeho novou přítelkyní. I z tohoto důvodu se pak rozhodl uspořádat dvojité rande, na které kromě Jitky pozval i nový „pár“ – Viky a Marka. Ti pochopitelně oficiální vztah neměli a jedná se opět o další z řady lží, které si Viky pro Petra byla nucena vymyslet. Danuše s vývojem situace nesouhlasila, a tak poprosila Viky, aby na dvojité rande vyrazila, ta po nátlaku souhlasila. Čeho tím však Danuše chtěla docílit?

Obě chtěly dokázat, že Jitka není až tak dokonalá, jak se v soudcových očích jevila. Zvrat nastal v momentě, kdy Viky večer na vlastní oči viděla, že si spolu oba rozumí a vypadají opravdu šťastně. Když toto zjištění sdělila Danuši, ta radostí příliš neoplývala. Když se pak Jitka začala častěji objevovat i v domácnosti Křížových, Petrova maminka projevila obavy o to, že přestože se nová „asistentka“ jejího syna na první pohled jevila velmi sympaticky, necítila z jejich vztahu žádnou pozitivní energii a vše jí přišlo tak trochu nepřirozené.

Opět tedy oslovila Viky s tím, aby s Petrem ještě nic nevzdala a snažila se o něj bojovat. Jitka byla ale silný soupeř. Soupeř, který měl ale více rozumu jak samotný soudce a Viky. Ač byl soudce odhodlaný dát do vztahu s Jitkou maximum, postupně si uvědomoval, že ho srdce táhne k Viky, ač zjistil, že je těhotná s "jiným" mužem.

Scénka ze ZOO, kdy soudce hrdinně zachránil Viky před rozzuřeným psem se pravděpodobně vryla do paměti každému divákovi, kterým jim fandil.

Jitka prozřela dřív než samotný soudce. Nebýt Jitky těžko říct, jak dlouho by soudci trvalo si přiznat pravdu. A jak dlouho by byla Viky schopná ještě soudci lhát. 

Zdroj článku:
  • Autorský text