Petr Rychlý z Ordinace v seriálu strávil přes 15 let

Petr Rychlý z Ordinace v seriálu strávil přes 15 let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by to byl na začátku čekal, že se z Ordinace v růžové zahradě, která měla mít jen pár dílů, stane nekonečný seriál. Nečekal to nejspíš ani Petr Rychlý, který si v seriálu zahrál charismatického gynekologa Čestmíra Mázla. V seriálu Petr Rychlý strávil přes 15 let.

Dříve to byl bavič, pak Čestmír Mázl 

Ordinace v růžové zahradě, jejíž první díl byl odvysílaný 9. září 2005, dala Petru Rychlému příležitost vymanit se ze škatulky baviče. Byla to jeho první větší herecká příležitost, ve které obstál na jedničku. V Ordinaci v růžové zahradě si Petr Rychlý střihl roli gynekologa Čestmíra Mázla, který měl na začátku velkou slabost pro ženy.

Čestmír Mázl podváděl svou první ženu Marcelu (Alena Štréblová) s kolegyní Gitou (Daniela Šinkorová). Po rozvodu s Marcelou chvíli podnikal s Gitou, a přitom měl další poměr, tentokrát s další kolegyní Bělou (v podání Zlaty Adamovské) ... zásadní události v životě, jako byla například násilná smrt Gity, Čestmíra ale změnily a stal se z něj spolehlivý partner i táta od rodiny.

Daniela Šinkorová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Role Čestmíra Mázla má velmi obsáhlou, napínavou a stále se rozvíjející dějovou linku. Zatímco jiní herci odcházeli, Čestmír Mázl v Ordinaci v růžové zahradě ordinoval 15 a půl let. Díky této roli ze sebe mohl Petr Rychlý úspěšně sloupnout nálepku baviče. Zůstala mu nálepka Čestmíra Mázla, za kterou je však velmi rád. Jak

Petr Rychlý přiznává, zájem divaček ho velmi těší. Po více jak 15 letech padla pro Čestmíra Mázla poslední natáčecí klapka a on už jako Petr Rychlý mohl naskočit do dalších projektů.

Čáru přes programem nabitý diář udělal Petru Rychlému infarkt

Všichni herečtí kolegové Petra Rychlého o Petrovi mluví jako o nezdolném a neúnavném člověku, kterého dokázal zpomalit teprve až vlastní infarkt. Infarkt potkal Petra Rychlého v roce 2012. Od smrti ho dělily pouze okamžiky.

Dalo by se říct, že ho zachránila jeho manželka, které se jeho stav nezdál. Pocity slabosti střídaly pocity plné síly, což se jí nezdálo normální, a proto Petra odvezla do nemocnice. Tam si Petr Rychlý vyslechl diagnózu koktající infarkt. Je to stav, kdy se cévy v pravidelných intervalech smršťují a roztahují a ohrožují život postiženého.

Petr Rychlý musel kvůli této diagnóze podstoupit operaci a také razantně proškrtat svůj akcemi nabitý diář. Ale jen na chvíli. Známí na něho práskli, že rehabilitoval pouhé dva měsíce a pak se znovu pustil do práce. I v poslední době, kdy natáčel seriál Hasiči či se účastnil projektu Tvoje tvář má známý hlas, to vypadalo, že na infarktem zvednutý ukazováček už nejspíš zapomněl. Sám Petr o sobě prohlašuje, že za své pracovní tempo nemůže, protože zkrátka nedokáže zastavit.

Zdroje: