Ulice: Spáchá nakonec Vanda kvůli Luďkovi sebevraždu?

Ulice: Spáchá nakonec Vanda kvůli Luďkovi sebevraždu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To, že je Vanda ve svých téměř čtyřiceti letech ztracená, nesamostatná a neví si rady s vlastním životem, to je smutné. To, že si za větší část své smůly a problémů může sama, to je k naštvání ostatních. Naštěstí má své strážné anděly, kteří nad ní drží ochrannou ruku. Když se však na Vandu naštve takový Luděk, ani strážný anděl jí nepomůže. Co Luďka v 4182. dílu Ulice tak vytočí?

I když za to Vanda vlastně ani nemůže, dohnala Blanku do stavu abstinenčního dna, který málem skončil katastrofou. Vylákala vyléčenou Blanku do hospody a úpěnlivě ji přemlouvala, ať si s ní dá skleničku vína. Blanka ji několikrát odmítla a držela se džusu. Stále však měla před očima ten jiskřivý, voňavý a vábivý nápoj, který ji před časem málem zničil. Domů se pak dostala v příšerném stavu a u toho byl Luděk. Od té chvíle má na Vandu vztek, i když ta nic z toho, co má Blanka za sebou, netuší. Luděk však bude mít možnost zchladit si na Vandě žáhu zanedlouho. 

Spisovatel a scenárista Jakub Štěpánek se odhodlá znovu se objevit u Marečků, kde ho však místo Karly, kterou doufal, že v bytě najde, uvítá Věra Marečková. Jako elektrikář, který si ani nechce vzít peníze za opravu pojistek, jí přijde krajně podezřelý, a tak se Štěpánek musí přiznat, co je pravým důvodem jeho návštěvy.

Rád by napsal nějaký skutečný a silný příběh a v tom mu nakonec překvapivě pomůže Věra, kterou si získá díky své profesi, vyprávění a dosavadním úspěchům. Naservírují s Lubošem Štěpánkovi takový rodinný příběh, který už Jakub nebude chtít za žádnou cenu pustit. Chybí mu však přesvědčit Karlu, aby mu pomohla. Jak u ní pochodí? Zvlášť, když chce psát přímo o její rodině?

Luděk se na schodech společného domu náhodou potká s Vítkem Klímou, se kterým si naposledy nepopovídal zrovna přátelsky. Klíma mu tak s chutí a úsměvem oznámí, že mají vytopený sklep. Luděk si uvědomí, že tam má všechny jeho diplomy a lékařské knihy a začne zuřit. Především, když se dozví, že viníkem všech jeho zničených věcí je opět Vanda, která mu kvůli Blance a všem jejím podrazům a životním neúspěchům leží v žaludku. Luďkova slovní ledová sprcha Vandou tak otřese, že ta nevidí jiné východisko, jak se dostat z jejího zpackaného života, než se zabít…  

 

Zdroj:

  • autorský text

 
Zdroj článku:
  • autorský text