Vanda Hybnerová ze seriálu Ulice chodila do skauta jako jediná dívka

Vanda Hybnerová ze seriálu Ulice chodila do skauta jako jediná dívka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda Hybnerová je ženou mnoha tváří. Může působit trochu nedostupně, ale jen co se člověk zaposlouchá, najde si k ní cestu. Je dcerou Borise Hybnera, známého mima a pedagoga. Nezůstala však v jeho stínu a sama se může pyšnit bohatou škálou angažmá.  

Dětství a dospívání Vandy Hybnerové  

Narodila se v roce 1968. Vyrůstala v Praze, konkrétně na Starém Městě. Ráda vzpomíná na dětství u prarodičů. Při vyprávění pro Seznam Zprávy se řeč stočí zejména na dědečka. Ten Vandu Hybnerovou přihlásil do skauta. Nebylo by na tom nic tak divného, kdyby to nebyl klučičí skaut a ona tam nebyla jediná holka. Při popisování dalších zážitků se jí objeví úsměv na tváři. Je vidět, že jí humor nechybí. To stvrzují i blízké kamarádky. Ty dodávají, že je to jako poslouchat jejího tátu Borise. Jablko nepadá nikdy daleko od stromu.

Nekonečné seriály versus náročné role v divadle 

Diváci nekonečných seriálů (ať už skalní nebo občasní) si často kladou otázku, jak se k tomu staví talentovaní herci, mezi které i právě Vanda Hybnerová bezesporu patří. Zda to pro ně není potupa nebo příliš velký odklon od prken, která znamenají svět.

Herečka sama to shrnuje komplexně – jedná se prostě o řemeslo. Rozdílné, ale pořád řemeslo.

Nicméně láska k divadlu a bavení publika je pořád na prvním místě. Najdeme ji v mnoha angažmá včetně Národního Divadla. Stejná láska ji pojí i ke zvířatům. Ve zmiňovaném druhém domově na Vysočině má koně a velice ráda je rozmazluje. Jedna z jejich dvou dcer tuto lásku ke zvířatům podědila.  

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

U herectví to nezůstalo 

Za svůj život odehrála okolo osmdesáti divadelních premiér. Divadlo Palace, Švandovo Divadlo nebo Divadlo v Celetné, tyto všechny scény (a nespočet dalších) mohly zažít její umění. U hraní to nezůstalo. Vanda Hybnerová vystudovala grafickou školu a DAMU. Navzdory tomuto ji to táhlo k režii, to ale v době jejího dospívání bylo s ohledem na totalitní režim nepředstavitelné.

Sen si splnila o mnoho let později a ‚‚osudným‘‘ se jí stala divadelní komedie Můžem i s mužem. Ta měla premiéru v roce 2018 a ani sama Hybnerová nečekala tak velkou popularitu. Ta se zhmotnila až ve film se stejnojmenným názvem, který právě herečka režírovala a sama si v něm zahrála hlavní roli. Premiéra měla být začátkem tohoto roku, ale kvůli pandemii byla odložena. Snad se brzy dočkáme, protože divadelní předloha je stále žádaná. 

 

Zdroje: