Eva Toužimská ze seriálu Ulice nebyla vždy dobrou mámou, ale o to více se potom snažila

Eva Toužimská ze seriálu Ulice nebyla vždy dobrou mámou, ale o to více se potom snažila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice nás doprovází už neuvěřitelných 16 let. Mnoho postav zmizelo v zapomnění. Najdou se i takové, které se už nevyskytují často, ale jejich dějová linka byla silná. Jednou z nich je Eva Toužimská (Vanda Hybnerová). Když do seriálu v roce 2012 nastoupila, zamíchala kartami.  

Tak šel čas s Evou Toužimskou

Snad každá postava v Ulici si prošla něčím dramatickým. Světlé chvíle střídali ty temnější a Eva Toužimská si zažila mnoho. Někdy vlastní vinou, jindy méně. Na svět přivedla dvě děti – syna Mirka (Josef Navrátil) a dceru Emu Toužimskou (Anna Marie Valentová). Zatímco Eva trávila roky ve vězení, ony se museli vypořádat s dospíváním v dětských domovech.

Jejich matku, Evu, pro to bylo snadné zatratit. Sama herečka Vanda Hybnerová označila startovní pozici této postavy za velmi špatnou. Časem se její charakteristika začala vykreslovat o něco lépe. Usilovala o převzetí Emy do péče, a to se jí povedlo. Divákům byla hned o něco sympatičtější.  

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Kamarádství s Aničkou Liškovou funguje jako vztyčný bod  

Eva je žena plná protikladů, emotivní a na pohybující se na hraně. Ani po schválení péče o její dceru nebylo vše růžové. Emě Toužimské se u matky moc nelíbilo a víc tíhla k rodině Liškových, která se o ni starala. Bodem protnutí těchto dvou dějových linek a rodin se stala Anička Lišková (Ljuba Krbová).

Nad celým seriálem bdí skoro jako dobrý anděl a diváci ji potkávají od prvních klapek nekonečného seriálu. Eva u ní našla pochopení v mnoha nelehkých situacích. Někdy až fanouškům zůstával rozum stát kolik toho „Anča“ snese.

I s dcerou Emou k sobě nakonec našly vztah a Eva se stala jednou z neodmyslitelných, a snad už trochu pozitivnějších, postav. 

Eva si prošla vším, co člověka jen napadne. Dostála ale happyendu

Ani vztahovým problémům se Eva nevyhnula. Na bodrého a energetického Miloše Knoblocha (Jiří Štrébl) si musel zvyknout kde kdo. Jeho humor s lehkou dávkou buranství není všem po chuti, ale Eva ho ze svého srdce dostat nemohla, což ztvrdil i sňatek v roce 2014. Na jednu stranu si navzájem dávali pěkně zabrat.

Eva nechala Miloše spát a na karimatce a Miloš? Miloš ten to všechno snášel. Na stranu druhou tvoří už jakýsi stálý pár. Eva Toužimská našla klid a dál navštěvuje Aničku. My se jen můžeme těšit, co na nás scenáristé nachystají a kam se dějová linka vyvine.  

 

Zdroje: