Jiří Štrébl alias Miloš Knobloch z Ulice není žádný génius, ale hodný člověk s ryzím srdcem

Jiří Štrébl alias Miloš Knobloch z Ulice není žádný génius, ale hodný člověk s ryzím srdcem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jiřího Štrébla můžeme v Ulici potkávat už řadu několik let. Zpočátku nenáviděná, teď milovaná osoba si získala srdce diváků. Herec sám potvrdil, že má tuto postavu velmi rád, jelikož má volnou ruku, co se improvizace týká.

Jiří Štrébl se narodil 11.11.1958 v Praze, což z něj dělá staršího bratra mladší Aleny, kterou v Ulici potkáváme jako Milenu Pumrovou

Od prodavače hercem

Tento známý divadelní a filmový herec si kvůli špatnému kádrovému profilu nemohl dostat na střední školu, a tak se rozhodl vyučit prodavačem. Po večerech si ale střední školu dodělával. I přesto, že dříve byl prodavač dělnická profese, Jiří měl kladné body, díky kterým se dostal na vysokou školu.

Studoval Vysokou školu ekonomickou a má titul Ing. Ve druhém ročníku ho jeho kamarád pozval na zkoušku amatérského divadla, kterého nadchlo natolik, že v něm zůstal. Následující rok Jiří Štrébl dělal konkurz do souboru A - studia divadla na okraji. A krátce na to se objevil ve spolu Kašpar.

Tato cesta ho zavedla do divadla Komedie, kde hrál dlouhých osmnáct sezon! Herec se stával postupem času velmi populárním a působil téměř na každé pražské divadelní scéně. Známý je i z angažmá u Městských divadel pražských. 

Z divadla do televize

Stejně jako jeho mladší sestra, i Jiří si rád odskočí do televize. Zde je znám z řady seriálů a filmů. Jmenujme například Modelář, Polednice, Místa, Pouta, Milada, Alois Nebel, Bez vědomí, Vodník nebo Terapie.

Herec herectví sice nikdy nestudoval, přesto se z něj stává ale čím dál známější osobnost. Diváci ho mohli jmenovat i ve filmu Pouta nebo Hlava – ruce – srdce. Objevil se i v řadě televizních seriálů, a to v Motelu Anathema, Šípková Růženka, Redakce, Kriminálka Anděl. V seriálu Gympl s (r)učením omezeným si zahrál tyranského manžela a díky této roli ho mnozí diváci nesnášeli. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Svou původní profesi prodavače si nakonec mohl vyzkoušet i v seriálu Drazí sousedé, jehož prostředí se odehrává na malém venkově a Jiřího postava zde vlastní malý obchůdek, ve kterém také prodává.

Básník jménem Miloš Knobloch

Postava Miloše Knoblocha, kterou v Ulici znázorňuje, nebyla zprvu vůbec kladná. A diváci jí často srovnávali s postavou, kterou hrál už v seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Scénáristé se nakonec postavu rozhodli poupravit a z Miloše se rázem stala velmi oblíbená postava.

A jak se k roli vyjádřil sám Jiří Štrébl?

„Postava Miloše byla dokonce v nedávné anketě zvolena jako největší sympaťák Ulice. Přitom zpočátku to nebyla tak pozitivní postava, ale já jsem začal ty ošklivé hroty a vlastnosti postupně trochu otupovat a došlo k dohodě se scenáristy. Ono jim to i vyhovuje, protože Miloš má svérázný humor, což samozřejmě není humor Jirky Štrébla, ale humor Miloše Knoblocha, a diváci to mají rádi. Samozřejmě není génius, ale je to hodný člověk s ryzím srdcem a je vtipný. Navíc při natáčení s Adrianem Jastrabanem, který hraje mého kamaráda Bedřicha, se kolikrát tak nasmějeme, že nás to fakt hodně baví," prozradil herec.

A čemu se rád Jiří Štrébl věnuje ve volném čase?

„Času moc nemám, ale protože jsem se asi 10 let živil jako fotograf a mám doma plno fotek na negativech, tak je digitalizuju. Chci vydat knihu, doufám, že to nezakřiknu. Měla mi vyjít už před dvěma roky.“ 

 

Zdroje: