Nevídaná událost v kulinářské show MasterChef: Martin ztratil kamennou tvář a ledový klid, i porotci žasli

Nevídaná událost v kulinářské show MasterChef: Martin ztratil kamennou tvář a ledový klid, i porotci žasli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poslední desítka soutěžících se v dalších kuchařských výzvách utká o zajímavou výhru. Tentokrát nejde o postup, ale vítěz se stane tváří jedné známé bageterie a jeho bageta se dostane do nabídky v řetězci rychlého občerstvení.

Jde tak o velice důležitou příležitost, která udělá z vítěze dnešního dílu vlastně celebritu, protože jeho tvář se dostane na velké billboardy a zazáří v reklamách.

Nejprve však desítku soutěžících čekala první týmová výzva. Právě členové vítězného týmu se nakonec utkají o kontrakt s bageterií.

V první výzvě se dva týmy soutěžících měly nechat inspirovat hláškami z filmu. Desítku kuchtíků rozdělili porotci, ale bylo už na nich, aby si zvolili své kapitány. Padlo to na Betty a Sofi.

Betty si vybrala jako inspiraci švestičky ze zahrádky, který přinesl Hujer do školy jako úplatek ve filmu Marečku, podejte mi pero! a Sofi vsadila na kuře z komedie Pelíšky, které bylo v troubě.

Na Sofi a na Betty také bylo, aby kuchařskou štafetu svého družstva odstartovaly. Trochu nešťastné bylo, že po Sofi šel zmatkař Aco, který si od kapitánky týmu vyslechl pokyny, které měl předat dalším hráčům, jenže to pro něj byl nadlidský úkol.

Petra v první výzvě, zdroj: TV Nova

Zatímco tým Betty šlapal jak hodinky, všichni, kdo šli po Acovi, trochu tápali v tom, co mají vlastně dělat. Situaci trochu napravila Tereza, která dodělala vše tak, aby v závěru kapitánka mohla jídlo dokončit a prezentovat. I přes chaos to nakonec vyšlo, ale u poroty zabodoval tým Betty s kančím hřbetem se švestkami.

O spolupráci s bageterií se tak utkali Betty, Martin, Petra, Ondra a Ivka. Každý z nic si dal na své bagetě opravdu záležet, a protože nešlo o vyřazení, bylo vidět, že se soutěžícím pracuje mnohem lépe. Každý ze soutěžících měl ještě přidělenou jednu ingredienci, která měla v bagetě být výraznou součástí. Ivka si vzala slaninu, Petra parmazán, Ondra marinádu, Martin telecí a na Betty zůstalo kuře.

Právě u Betty byli porotci hodně udivení, když kuře vařila v ananasové šťávě, ale ona evidentně dobře věděla, co dělá. Pochybnosti měli o Petře, která si vlastně náplň bagety tvořila až během hodiny, kterou měli všichni k dispozici. Její původní plány nikoho z poroty neoslnily, ale v průběhu přípravy vše doladila tak, že dokázala prezentovat zajímavé jídlo, srovnatelné s ostatními.

Tereza, která s dalšími nevařícími soutěžícími sledovala dění z balkonu, prozradila na Martina, že miluje fast-food. Martin k tomu dodal, že když se ve čtyři ráno plíží domů, takové rychlé občerstvení přijde vhod. Netušil, že právě jeho jednoduchá a skvělá bageta ohromí porotce natolik, že to bude právě on, kdo se stane na celý rok reklamní tváří řetězce a jeho bagetu budou hosté ochutnávat.

Radost, která ho ovládla, trochu překvapila i porotu. Jindy rozvážný a klidný Martin se konečně projevil a ukázal, že se umí radovat.

porotci, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek