MasterChef na britské půdě: Robin zkazil svému týmu vaření už v rozjezdu. Styděl se tak, že neměl slov. Co na to porotci?

MasterChef na britské půdě: Robin zkazil svému týmu vaření už v rozjezdu. Styděl se tak, že neměl slov. Co na to porotci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Britské velvyslanectví v Praze se stalo místem, kde se soutěžící utkali o možnost vařit vybrané společnosti. Rozhodně to nebyla jednoduchá výzva, ale všichni si tuto noblesní atmosféru užili. Dokonce i Forejt se dal do gala a svá neformální trička a krátké kalhoty nechal doma.

Tentokrát se dvanáct statečných rozdělilo na tři družstva. Ivka, která se jako první přihlásila na roli kapitána týmu, dostala šanci vybrat si nejen barvu zástěry, ale i celý tým. To se ostatním moc nelíbilo. Do šedého týmu si vzala Martina, Terku a Robina.

Vojta sáhl po růžové a postupně do týmu získal Betty, Sofii a Petru. Ondra ve vínové zástěře sáhl po Adamovi a Acovi. Malika na něj zůstala a necítila se moc dobře, že je poslední. Ostatní tak jasně dali najevo, že je nejslabším soutěžícím. Bude to ona, kdo jako další opustí soutěž? Nebo se do nemilosti porotců dostal Robin?

Ten totiž už při první soutěži, kde se hrálo o velkou výhodu, neuvěřitelným způsobem plýtval uzeným lososem. Jeho kapitánka týmu si toho nevšimla, ale porota ano.

Robin ve snaze nakrájet lososa na co nejhezčí kostičky, doslova zmasakroval asi 1,5 kg uzené ryby, jak to označili porotci. Právě to se stalo zásadním detailem, kvůli kterému přišel tým o vítězství. To si nakonec odnesl za jednohubky Ondra, který se svým týmem mohl na hlavní soutěž volit ze tří druhů masa, ze kterých měli soutěžící připravit oblíbené jídlo všech Britů – nedělní pečeni. Navíc určil, jaké maso zpracují soupeři.

Ondra takticky zvolil hovězí maso, protože je to oblíbené maso velvyslance. Aby se trochu pomstil Ivce, že si mohla vybrat jako první svůj tým, dal jí nejkomplikovanější vepřové maso a na Vojtu zůstalo jehněčí.

Tak jako Ivka nedokázala využít výhodu v první soutěži, nezvládl to Ondra při přípravě pečeně. Velvyslanec si tak mohl pochutnat na pečínce z jehněčího s hráškovým pyré, houbovým ragú a yorkshirským pudinkem. Na stůl dostal také vepřovou marinovanou kotletu, nádivku se šalvějí a yorkshirský pudink.

Vítězný tým-Petra, Sofie, Betty a kapitán Vojta, zdroj: TV Nova

Yorkshire pudink je v každém britském filmu a vy stále netušíte, čím že se to tak neúnavně krmí?

Je to britské pečivo vyrobené z mouky, vajec a mléka. Jak jeho název napovídá, pochází z Yorkshire, ale je oblíbenou přílohou po celém Spojeném království.

Podává se jako součást tradiční anglické nedělní pečeně, která se skládá z pečeného masa, zeleniny, bramborové kaše a omáčky.

Předpokládá se, že yorkshirský pudink vznikl před staletími. Šetrní hostinští a kuchaři využívali přebytečných kapek tuku z pečení masa k přípravě pudinku, který mohli za velmi nízké náklady přidat k masu.

Sofie versus Malika

Sofi se nadšeně vrhla do pečení pudinku a s výsledkem byla spokojená ona i porotci. V dalším týmu se k pečení přihlásila Malika, která tvrdila, že bude vědět, jak oblíbenou dobrotu připravit. Bohužel ale špatně pochopila rady porotců, a tak se jí pečivo povedlo až na třetí pokus. Vypadá to, že elegantní Francouzka už ztrácí dech, a hlavně při týmovém vaření není dostatečně rychlá a má problémy i s komunikací.

Její malé zakopnutí v soutěži však porota neřešila. Ale Robin to pěkně schytal a bylo jasně řečeno, že příště už takové plýtvání surovinami nikomu neprojde.

Delikátní jazýček velvyslance Nicka Archera

Nakonec u velvyslance a jeho hostů zvítězilo jehněčí, ale ani vepřové nebylo bez pochvaly.

Příště se bude vařit hodně skromně a opět se soutěžní tým zmenší.

porota u slavnostního jídla, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek