Den jak sen: Svatba jako nezapomenutelný zážitek na celý život

Den jak sen: Svatba jako nezapomenutelný zážitek na celý život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nová reality show zachycuje 10 reálných svateb, 10 velkých příběhů lásky a velkou inspiraci pro všechny, kdo si chtějí tento trochu bláznivý a zároveň nezapomenutelný den ve svém životě užít naplno. Svatební zvony se poprvé rozezní 10. října na Primě.

Průvodkyní pořadu je Monika Absolonová a vezme diváky na netradiční svatební místa, jako je svatba na fotbalovém hřišti a v centru skautského tábora. Představí také svatbu jako z pohádky a poněkud drsnější osudový den, jak si ho umí užít jen motorkáři.

Spolu s filmovým štábem se projedeme napříč republikou. Každý svatební příběh bude zdokumentovaný od okamžiku, kdy dojde k velkému životnímu rozhodnutí podstoupit tento starý a tradiční rituál lásky, který spojí dva lidi v dobrém i ve zlém.

Samotná příprava svatby se může stát opravdovou zatěžkávací zkouškou a realizace svatebního dne není vůbec snadnou akcí. Právě tento pořad tak ukáže, jak se v průběhu plánování mění představy a očekávání páru. Navíc je třeba brát v potaz očekávání rodiny i kamarádů. 

Pár bude pod bedlivým dohledem kamer až do okamžiku těsně před svatbou a štáb se stane i součástí svatebního dne. Dokonce umožní zvědavým divákům nahlédnout do života novomanželů následující den po svatbě.  

Brzy bude zřejmé, že svatba není jen výběr prstýnků, zkouška šatů a ochutnávka dortu nebo chlebíčků. Svatba, to je především uzavření dvou rodinných, často protichůdných příběhů, a začátek nové rodiny, která svatebním dnem vznikne. Podaří se naplnit očekávání ženicha i nevěsty? A co teprve jejich rodin?

reality show se objeví naprosto odlišné páry, které mají velmi rozdílné finanční rozpočty a představy o průběhu svatby. V období před velkou událostí vznikají často velmi vyostřené situace na všech frontách.

foto z dokumentu, zdroj: FTV Prima

Filmový štáb situaci nehodnotí, nijak do dění nezasahuje a je pouhým sledujícím. Podle výrobní ředitelky skupiny Prima Lucie Kršálkové by měl být pořad inspirací pro diváky, kteří se chystají na vlastní svatbu nebo si rádi zavzpomínají na svůj velký den.

Diváci budou mít také možnost porovnat, jaká je svatba organizovaná rodinou s přáteli a jak plánování funguje, když se příprava svatby svěří do rukou profesionální agentury. Za každou ze svateb však stojí jedinečné příběhy plné emocí, stresu, napětí, ale také velkého očekávání.

Rozhovor s Monikou Absolonovou, kterou produkce nezapomněla vyzpovídat

Ve svatebním vám to při focení velice slušelo. Uvažujete o tom, že byste si vy sama ještě jednou chtěla hledat ty dokonalé svatební šaty pro svůj velký den?

Neuvažuji. Ale člověk míní a život mění.

Jak vnímáte svatby? Jako divadlo pro rodinu, nebo jako obrovský závazek, kterým pár veřejně sděluje, že od daného okamžiku patří k sobě? Jsou svatby v životech lidí důležité?

Jsem rozvedená maminka dvou nemanželských úžasných synů… Popravdě vám neumím odpovědět. Já se vdávala ve 23 letech v kostele a věřila, že to je napořád… Nedopadlo to tak, ale s bývalým manželem jsme vlastně kamarádi. Každý to cítí jinak, každý má své důvody pro sňatek. Díky natáčení pořadu Den jak sen jsem potkala různé páry v různých etapách života, ale všechny spojovala láska.

Jednou povedete své syny k oltáři. Pravděpodobně. Jaká budete tchyně? Dokážete to už dnes odhadnout? A jaká by tchyně podle vás měla být?

Táďovi bude 7 let a Matouškovi 4 roky. Upřímně jsem se nad tím ještě nezamyslela… Ale můj životní cíl je, aby byli kluci šťastní. Pokud jednou přivedou slečnu a řeknou, že bez ní nemohou žít, tak je určitě podpořím a budu se modlit, aby byla fajn a měli hezký vztah. Vztah plný lásky, upřímnosti, důvěry a tolerance. A taky doufám, že ke mně budou chodit na oběd.

Vzpomenete si, jak jste sama prožívala své svatební dny, co byla nejsilnější emoce?

Já se vdávala před 22 lety… A šťastně se rozvedla po 3 letech manželství, to už je tak dlouho, že nevím… Chtěla jsem, aby se všichni bavili a užili si to. Já si nakonec nejvíc užila únos nevěsty. Unesl mě Ríša Genzer a Martin Altrichter. Neumíte si představit tu legraci.

Co byste doporučila nevěstám, na co si dát pozor?

Především by si měly dat pozor na nevyžádané rady, a to nejen co se týče svatebního dne.

A co byste párům, které se na svůj velký den chystají, popřála?

Popřála bych to, co přeji všem. Hodně zdraví, štěstí, aby je láska, tolerance a chuť spolu sdílet život a podporovat se navzájem nikdy neopustila.

Zdroje článku:
  • Press kit Prima,
  • autorský článek