Bude Monika Absolonová vítězkou nové řady soutěže Tvoje tvář má známý hlas?

Bude Monika Absolonová vítězkou nové řady soutěže Tvoje tvář má známý hlas?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Devátá řada oblíbeného hudebního projektu s názvem Tvoje tvář má známý hlas opět zanedlouho ovládne televizní obrazovky. V Česku je tato soutěž vysílána již od roku 2016 a za tu dobu si získala velký počet příznivců.

Nový projekt s vysokou sledovaností

Sledovanost prvních řad atakovala hranici 1,5 milionu diváků, ale ani v „horších“ časech neklesla pod 700000. Že se jedná o projekt, kdy se známé celebrity, nutno podotknout, že za vydatné pomoci maskérů, mění v jiné zpěváky s cílem napodobit je pěvecky i vizuálně, je už asi notoricky známým faktem. V odvysílaných osmi sériích se zde vystřídala už pěkná řádka soutěžících a letos k nim přibyde osmička dalších.

Želízko v ohni – Monika Absolonová

Jednou z nich bude i oblíbená česká zpěvačka s osobitým charismatem a značným hlasovým rozsahem, Monika Absolonová. Její pěvecký potenciál zřejmě ostatním účinkujícím nasadí dost vysokou laťku. Ve světě hudby se totiž pohybuje už bezmála 40 let a její hlas školili takoví hudební velikáni, jakými jsou profesoři Lída Nopová nebo Eduard Klezla.

O tom, že se Monika své role v soutěži zhostí s plným nasazením, není vůbec pochyb. Nabídku k účasti dostala v minulosti již několikrát, ale pracovní a rodinné závazky jÍ to tehdy neumožnily. Letos však svou účast potvrdila. Tato zpěvačka má nejen díky svému hlasovému zabarvení a osobitému projevu i další cennou devízu, kterou je, že netrpí hvězdnými manýry. Nejen za to si získala desetitisíce skalních fanoušků, kteří ji bezpochyby budou přát úspěch.

Hvězdná kariéra Moniky

Za svou kariéru nazpívala nespočet písní a od roku 1995 se věnuje i muzikálovému herectví. Vše začalo rolí Nymfy v Draculovi a pak už šla z jedné muzikálové role do druhé. Málokdo by marně pátral v paměti, ve kterém z nich vlastně účinkovala. Landův Krysař, Rebelové, Tři mušketýři, Noc na Karlštejně, Bídníci, Angelika,... To je jen malý výčet z nich. Do povědomí lidí se ale asi nejvíc zapsala rolí Kleopatry ve stejnojmenném muzikálu autorů Michala Davida, Zdeňka Borovce, Lucie Stropnické a Lou Fanánka Hagena. Bude si moci po letošní řadě soutěže Moje tvář má známý hlas Monika Absolonová vítězně zazpívat svou „teď královnou jsem já“? Uvidíme.

Monika Absolonová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Monika v roli jiných světoznámých zpěvaček

V soutěži si účinkující každý týden vylosují jednu slavnou osobnost, kterou poté ztvární. Pokud si Monika vylosuje zpěvačky typu Adele, Christiny Aguilery, Beyoncé nebo takovou Janis Joplin, Cher či Tarju Turunen, určitě to bude pro naše uši slast a pro oči krásná podívaná. Nejspíš by jí slušela i role popové legendy Whitney Houston, třeba s její pěvecky nesmírně těžkou písní Greatest Love Of All, kterou v minulé řadě s noblesou zazpívala Marta Jandová. Jedno oko v sále nezůstalo suché. Dokonce i jindy humorem oplývající porotce Jakub Kohák byl dojatý k slzám. Rovněž neméně zajímavá by byla role americké zpěvačky Idiny Menzel a jejího hitu Let It go, což je ústřední píseň z filmu Ledové království. Její českou verzi s názvem Najednou nazpívala právě Monika. Slušet by jí mohla i píseň Booty od Jennifer Lopez. V jednom z minulých ročníků ji naprosto famózně zazpívala Hanka Holišová. A když v půlce písničky bravurně vystřihla sexy taneček twerk, mužská část národa oněměla úžasem.

Zvládne i mužské role?

Samotná show není pouze o zpěvu. Je i o vizáži a napodobení pohybového talentu a občas i netalentu daného umělce. A jde i o slušné zvládnutí jazykové bariéry, nejčastěji angličtiny. Bylo by zajímavé vidět Moniku jako Tinu Turner nebo v roli slavné operní pěvkyně Montserrat Caballé. No a pak tu máme muže. Co takový Freddie Mercury a jeho typický „chraplák“? Zážitkem by bezesporu bylo vidět ji v roli Michaela Jacksona s jeho mnohdy až neuvěřitelnými tanečními kousky nebo rappující Moniku alias Eminema či její podání veleúspěšného hitu skupiny Metallica Nothing Else Matters.

Monika a český pop

Mezi převahou zahraničních interpretů si účastníci občas vylosují i zpěváka tzv. „z našeho rybníka“. Moniku by jistě potěšilo zhostit se role některé ze svých kolegyň, jakou je například Jitka Zelenková, Hana Zagorová, Ilona Csáková či Hana Hegerová. A bezesporu by pro ni bylo velkou ctí vylosovat si našeho Božského Karla.

Devátá řada již brzy

Každopádně budeme odhodlané Monice držet palce. Nova sice zatím drží většinu jmen „pod pokličkou“, ale slibuje, že se vše včas dozvíme.

Věříme, že letošní ročník dokáže znovu přitáhnout k obrazovkám statisíce lidí. Třeba právě i zásluhou Moniky Absolonové.

 

Zdroje: