Tento týden v Ulici: Vendula vyhodí Martinu, Amálce se potvrdí spánková apnoe a Kristýna bude mít záchvat před tátou

Tento týden v Ulici: Vendula vyhodí Martinu, Amálce se potvrdí spánková apnoe a Kristýna bude mít záchvat před tátou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se bezstarostná Martina objeví v bistru, Vendule povolí nervy a vyhodí ji. Kryštof zahájí přípravy k rozvodu. Amálka si ze spánkové laboratoře přinese nepříjemnou zprávu a Kristýnu postihne další panická ataka – v kavárně a před Luďkem. Žofku nadále ničí majetnická matka.

Vendula vynadá Martině a pošle ji pryč

Ája si zahraje na detektiva a bude sledovat Pavlíka, aby mohla Vendule poreferovat, co celý den dělal. Vendula je z toho pochopitelně nervózní a frustraci si vybije na usměvavé Martině, která přijde do bistra v dobré víře a s chutí na společnou kávičku. Žárlivá Vendula se unáhlí, seřve ji a bez pardonu vyhodí. Zanedlouho si uvědomí, že asi hodně přestřelila. Martina se jí totiž bude zdát upřímně zaskočená, jako by opravdu netušila, v čem je problém. Možná s ní Pavel vážně nic nemá.

Karle se na rozvodových papírech něco nezdá

Mára neztrácí čas a vytiskne pro sebe i Karlu rozvodové papíry. Ona však jejich důkladné čtení stále odkládá a spíš se zajímá o Kryštofův nový byt. Ráda by ho viděla, aby neměla pocit, že posílá synky do neznáma. Kryštof ji tedy pozve a Vojtovi by se očividně moc líbilo, kdyby tam s nimi máma už zůstala. Pokud jde o rozvod, Karla vyjádří názor, že papíry by měl vidět odborník na rodinné právo. Aby neměli zbytečné problémy kvůli nejasným formulacím a nepřesnostem. Není to ale z její strany jen oddalování?

Juliin spánkový seminář Amálku zklame

Amálka se vydá na Juliin spánkový seminář, ale domů se vrátí zklamaná. Většinu informací z něj už totiž zná. Píše se o nich i v časopisech. Upřímně, čekala od toho víc, ale nechce Julii křivdit. Rozhodne se strávit noc ve spánkové laboratoři a potvrdí si, že má spánkovou apnoi. Její mozek ve spánku nevysílá signály, aby správně dýchala. Dá se to řešit přístrojem, který však není příliš praktický ani pohodlný. Amálka udělá všechno, aby se mu vyhnula.

Táta svěří Kristýně bolestné rodinné tajemství

Julie pochválí Kristýnu, že ušla pořádný kus cesty. Tomu se ovšem těžko věří, když dívku prakticky vzápětí přepadne další panická ataka – jen proto, že za ní do kavárny neohlášeně přijde táta. Luděk vezme dceru do nemocnice a vlastně se teprve teď dozví, že Kristýna mívá podobné záchvaty často a že trpí panickou poruchou. Následně jí povypráví příběh o vlastní úzkostné babičce, která se s těmito problémy také potýkala. Díky tomu si Kristýna uvědomí, že by měla začít brát prášky. Nelíbí se jí ale představa, že by s ní pak Julie už nespolupracovala.

Kristýna si konečně pořídí prášky. Bude je ale brát?
Kristýna si konečně pořídí prášky. Bude je ale brát? | Zdroj: TV Nova

Žofka bude mít doma ještě větší peklo kvůli otci

Dušek před manželkou neuváženě prozradí, že chce dceru do výhradní péče. Způsobí tak Žofce doma peklo. Matka teď chce, aby ji neustále ujišťovala, že s ní zůstane. Pokud Žofka neprojeví dostatečné nadšení, začne jí hned vyčítat, že je nevděčná. Není divu, že se Žofie na tátu naštve. Začne se vyhýbat jemu i Michalovi a Svatce, kteří marně vymýšlejí způsoby, jak jí pomoci. Michal naštěstí Žofku přesvědčí, aby se s ním sešla na další doučování. Během toho je ale budou neustále přerušovat příchozí zprávy od paní Duškové. Je až děsivé, že ta ženská nedopřeje dceři ani chvíli klidu.

Zdroj článku:
  • Autorský text