Dnes v Ulici: Svatka odhalí Žofčino hrozné tajemství a Martina se omluví Vendule

Dnes v Ulici: Svatka odhalí Žofčino hrozné tajemství a Martina se omluví Vendule
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stačí chvíle nepozornosti, aby Žofčino tajemství prasklo před dalším člověkem, ke všemu zrovna před nejlepší kámoškou Svatkou, která to nenechá jen tak. Spolčí se s Michalem a zkusí vymyslet, jak Žofku zachránit, i kdyby to bylo proti její vůli. Do bistra přichází Martina s úmyslem pročistit vzduch.

Svatka přistihne Žofku s žiletkou v ruce

Žofku do školy doprovodí máma. Zase ji tak vystresuje, že dívka odběhne na toaletu. Je tak rozhozená, že se v kabince zapomene zamknout, a najednou jí tam vtrhne nicnetušící Svatka – a uvidí ji s pořezanými stehny a žiletkou v ruce. Okamžitě jí dojde, že se její nejlepší kamarádka řeže. Žofka ji zapřísahá, aby nikomu nic neříkala, ale Svatka ví, že musí něco udělat. Napadne ji poradit se s Michalem, s nímž Žofka tráví hodně času. Mohl by něco vědět. A skutečně – Michal ví, že si Žofka ubližuje. Tvrdila mu ale, že to byla jednorázová záležitost. Teď musejí dát se Svatkou hlavy dohromady a vymyslet, jak jí zabránit, aby v tom pokračovala.

Žofka se mezitím sejde s tátou v hospodě ke společnému obědu. Dušek ji nemile překvapí zprávou, že se chystá na pár dní pracovně odjet. Ještě víc ji šokuje návrhem na výhradní péči. Rád by měl Žofku u sebe natrvalo, aniž by jí samozřejmě bránil trávit čas s mámou. Člověk by čekal, že bude ráda, ale jen ji to ještě víc rozhodí.

Když Žofie následně dorazí na domluvené doučování k Michalovi, najde tam kromě něj také Svatku. Hned jí vyčte, že ji napráskala. Ti dva se jí společně pokusí promluvit do duše a přesvědčit ji, že to, co dělá, je špatné. Ona se do nich ale pustí, že ji nemají co soudit, když sami žijí v tak pohodových rodinách. Vůbec přitom nebere ohledy na to, že Svatka to doma kvůli tátovi nemá zrovna jednoduché. Řezání je prý to jediné, co Žofce pomáhá, a nehodlá se nikomu zpovídat. Naštvaně odejde a Michal pak Svatce navrhne, aby zkusili opatrně promluvit s panem Duškem. Zdál se mu rozumný. Rozhodně je to lepší než kontaktovat Duškovou…

Martina se přijde udobřit s Vendulou

Pavel se doma opravdu snaží. Pomáhá s nádobím, připravuje Vendule snídaně a uchystá pro ni pěkné překvapení – vezme ji na procházku na Petřín. Vendula ho teď před Ájou nadšeně vychvaluje a vůbec netuší, že se Pavel řídí článkem „10 rad, které vám zachrání manželství“, který dostal od Mária.

Další překvápko si dnes pro Vendulu připraví Martina. Zničehonic se objeví, dá si s ní kávu a štrúdl a omluví se za to, že bez jejího vědomí využila Pavlovy pomoci u sebe v bytě. Chápe, že to Vendulu rozčílilo, a moc ji to mrzí. Dámy si překvapivě příjemně popovídají a usmíří se. Jak dlouho jim to ale vydrží?

Pavel se začne řídit radami z dámských časopisů.
Pavel se začne řídit radami z dámských časopisů. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text