Anežka Rusevová z Ulice: Česká herečka, která hraje také německy

Anežka Rusevová z Ulice: Česká herečka, která hraje také německy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco čeští diváci znají Anežku Rusevovou hlavně jako Vendulu z nekonečného seriálu Ulice, ti němečtí ji poznávají z divadelních prken. Herečka totiž působí v německých divadlech a hraje i v německém jazyce, o čemž se rozhovořila v Show Jana Krause.

S Janem Krausem si vyměnila pár německých slov

Pozvání do Show Jana Krause přijala herečka Anežka Rusevová s nadšením, ale i velkým zděšením. V žádné show tohoto typu totiž ještě nikdy nevystupovala a nebyla si jistá, jaké otázky může očekávat, pročež ji pochopitelně přepadla pořádná tréma. Zároveň se ale moc těšila a je zřejmé, že se během rozhovoru s moderátorem Janem Krausem i skvěle pobavila.

Rozpovídala se mimo jiné o svém působení v německých divadlech. Ještě když byla na DAMU, asi rok studovala v Německu. Ve svém ročníku na tamní herecké škole měla štěstí na skvělé lidi. S mnohými zůstali přátelé dodnes. Seznámila se tehdy i s jednou režisérkou, která ji posléze oslovila a přijala do projektu v Norimberku. Anežka Rusevová však působila rovněž v Berlíně a hrála např. divadlo jednoho herce v němčině. K tomuhle jazyku měla blízko už od doby, kdy chodila na gymnázium, zatímco předměty jako matematika, fyzika či chemie jí naopak moc nešly.

Anežka hraje v Ulici vnučku Jaroslavy Obermaierové. Zdroj: TV Nova

Možná vás stejně jako moderátora Jana Krause napadne, že němčina musí člověka nutit hrát trošku jinak než když hraje v češtině. Němčina je, jak říká Anežka Rusevová, strašně dramatický jazyk a na jevišti zní hrozně dobře.

V německém divadle je výraz celkově expresivnější. U nás by to pro někoho mohlo být až příliš, ale mě to bavilo.

Jako Vendula v Ulici bude soupeřit s krásnou Martinou

Čeští novináři se zabývají hlavně tím, že Anežka Rusevová v poslední době výrazně zhubla. „Zhubnutí předčí všechno, co jste do té doby dokázala,“ poukázal Jan Kraus na možná trochu smutnou realitu. Nelze nicméně popřít, že to teď Anežce náramně sluší, čehož si určitě všimli i věrní diváci seriálu Ulice. Tam se teď její postava Venduly Pelcové vrátila po několikatýdenním ozdravném pobytu a nestačila se divit. V rodinném bistru na ni čekalo nepříjemné překvapení v podobě Pavlíka a Mária vesele popíjejících víno v pracovní době a v přítomnosti neznámé tmavovlásky. Z té se vyklubala Kateřinina dcera Martina, která přijela z Itálie a hned začala Vendule fušovat do baget.

Nejlepší kamarádky z nich asi nebudou, což by nevadilo, kdyby se nemusely vídat nijak často. Lumír ale v nejnovějších dílech nabídne Martině možnost bydlet v garsonce nad bistrem, jelikož Skyler se odtud odstěhovala k Františkovi. Jestli uvolněný pokoj Martina přijme nebo ne, zatím není jisté, ale Vendula bude určitě doufat, že se tak nestane.

Zdroje článku: