Co je nového na Netflixu v týdnu od 17. ledna

Co je nového na Netflixu v týdnu od 17. ledna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od dob, kdy hrál Leona, mu přibylo dost vrásek, ale charisma má jako tenkrát. Jean Reno je opět zabijákem. Těšit se můžete na čtvrtou sérii oblíbeného seriálu a také na film o sílícím teroru Adolfa Hitlera.

Cold Blood Legacy – La Mémoire du sang

  • Francie, 2019, Thriller

Nezvykle a zajímavě natočený akční thriller režiséra Frédérica Petitjeana potěší především fanoušky šarmantního drsňáka Jeana Reno.

Ve filmu si zahraje vysloužilého zabijáka „na odpočinku“. Svůj život se rozhodl trávit o samotě uprostřed divoké přírody, a tak žije v chatě na břehu jezera. Jeho klidné dny jsou u konce v okamžiku, kdy se u něj objeví zraněná dívka v nesnázích (Sarah Lind). Dívka potřebuje pomoc a vysloužilý zabiják ji musí chránit.

Film je točený spíše jako umělecké dílo než jako běžný akční film plný násilí a krve. Děj není nijak dynamický a spíše plyne přirozeným tempem a hlavní hrdina za každou cenu ctí zákonitosti svého řemesla. Ke stáří patří i přemýšlení o věcech, jako je lítost, odpuštění nebo zrada. Film se svým filozofickým nádechem asi nebude pro diváky, kteří očekávají klasický francouzský kriminální film. Ale je to Jean Reno a moc nových filmů už tento herec netočí.

Ozark

  • vydání 4. sezóny, USA, 2017-2022, hodnocení 82 %

4. sezóna seriálu Ozark bude vydána ve dvou částech, z nichž každá bude mít 7 epizod. První část vyjde na Netflixu 21. ledna. V nové sezóně hrají vítězové ceny Emmy Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner.

Ozark je napínavé drama odehrávající se v současnosti a sleduje cestu rodiny Byrde z jejich normálního života na předměstí Chicaga k nebezpečnému zločinnému podniku v Ozarks ve státě Missouri. 

Mnichov:Na prahu války

Životopisné historické drama, VB, 2021

Podle mezinárodního bestselleru Roberta Harrise a v režii Christiana Schwochowa vznikl pozoruhodný snímek, který by neměl uniknout od 21. ledna především příznivcům filmů s válečnou tématikou. Je podzim roku 1938 a Evropa stojí na pokraji války. Adolf Hitler se připravuje na invazi do Československa a vláda Nevilla Chamberlaina zoufale hledá mírové řešení. Britský státní úředník Hugh Legat a německý diplomat Paul von Hartmann cestují do Mnichova na nouzovou konferenci. Na začátku jednání se oba staří přátelé ocitnou uprostřed sítě politických úskoků a velmi reálného nebezpečí. Sleduje je celý svět.

Lze válku odvrátit a pokud ano, za jakou cenu?

Ve snímku si zahrají: George MacKay, Jessica Brown Findlay, Anjli Mohindra, Jeremy Irons, Alex Jennings, Robert Bathurst.

 

Zdroj: