Ingrid je zpátky z Málkova. Proč vlastně odjela a k čemu dospěla?

Ingrid je zpátky z Málkova. Proč vlastně odjela a k čemu dospěla?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ingrid ve skutečnosti odjela do Málkova, aby poskytla Lumírovi a Kateřině více prostoru se sblížit. Oni místo toho udělali pravý opak a rozešli se! To je třeba napravit, jenže jak, když ani jeden není ochotný udělat první krok? Neměla by jim Ingrid nějak pomoct?

Lumír překvapí Ingrid zprávou o rozchodu

Hned po návratu z Málkova čeká Ingrid překvapivá zpráva. Lumír jí oznámí, že zatímco byla pryč, rozešel se s Kateřinou. Úplně jí tím vyrazí dech! Tak ona původně odjela proto, aby jim dopřála prostor se sblížit, a oni udělají tohle?! Vilma samozřejmě schvaluje, jak se události vyvinuly. Ano, mrzí ji, že je Lumír smutný, ale upřímně – víc by se trápil, kdyby s tou Dubovskou zůstal! Takhle alespoň bude mít Ingrid zase doma klid. Ona však s Vilmou nesouhlasí. Klid jí nikdy nescházel a myslí si, že Kateřině a Lumírovi to klapalo. Hodí se k sobě a jistě se mají pořád rádi, tak proč ten unáhlený rozchod?

Ingrid zajde za Kateřinou. Promluví jí do duše?

Dalšího dne se Ingrid k tématu vrátí a pokusí se Lumíra přemluvit, aby dal vztahu s Kateřinou ještě šanci. Je očividné, že mu schází. On se však zdráhá udělat jakýkoliv vstřícný krok. Kateřina mu prý ani nenapsala. Nejspíš tedy nestojí o usmíření. A snad je to nakonec takhle lepší.

Ingrid mu ale nevěří a zamíří rovnou za Kateřinou, aby se zeptala jí, zda si je svým rozhodnutím o rozchodu naprosto jistá.

Prozradí jí, že Lumír zjevně není rád, že to mezi nimi dopadlo takhle. No, to ani Kateřina, jenže své neshody si mezi sebou musejí vyřešit sami. Neměla by je k tomu tlačit Ingrid. To určitě ani nechtěla, jen si zkrátka myslí, že by si spolu ještě měli promluvit.

Začne Ingrid připravovat Lexíka na své stěhování?

O víkendu se Ingrid chystá zase do Málkova, což zamrzí Lexíka. Během týdne bude ve škole a vůbec si ji neužije, zase se mu bude stýskat! Ingrid tedy navrhne, aby jel s ní, což chlapec nadšeně přijme a ani Lumír není proti. Tomu totiž Pavlík zase nabídl pánskou jízdu v Telecím, aby ho trochu rozptýlil po rozchodu s Kateřinou.

Zvykne si Lexík na nový režim? Zdroj: TV Nova

Podle Ingrid je dobré, když si Lexík začne zvykat, že ji bude takhle navštěvovat během víkendů, až se jednou opravdu odstěhuje. Uvědomuje si, že stávající uspořádání vážně nemůže platit napořád. I kdyby se Lumír ke Kateřině nevrátil, objeví se někdy jistě na obzoru nová známost a další důvod pro to, aby Ingrid odjela. Ačkoli upřímně doufá, že se přece jen vrátí ke Kateřině. Sluší jim to spolu!

Lumír se nechá jejími slovy trochu obměkčit a zamíří do hospody. Záminku si však znovu najde v nepojízdném automobilu, který už celou věčnost parkuje na ulici. Před Kateřinou se snaží tvářit, že je vlastně s aktuálním stavem věcí spokojen a že rozchod byl pro oba dobrým řešením. Kateřina mu s rozpačitým úsměvem přikývne. Očividně oba chtějí být spolu, ale ani jeden není schopen to přiznat. To je tedy dvojka! No, možná že pondělní mikulášský večírek mezi nimi ještě leccos změní…

Zdroj článku:
  • Autorský text