Dům pana Peška v Ulici je centrem hlavního dění

Dům pana Peška v Ulici je centrem hlavního dění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Ulice patří mezi stálice na televizních obrazovkách. Loni v srpnu odstartovala již 18. sezóna projektu, který přibližuje nejen radosti, ale také starosti a problémy všedních dnů, které se mohou dotýkat také vás.

Pan Pešek má v domě především hlavní postavy

Víte například, kdo všechno bydlí v domě pana Peška? Právě Pešek je postavou, která se v seriálu objevuje od začátku. V jeho domě se vystřídalo již několik hlavních postav, jak už to v Ulici bývá. Každý se tu s každým potkává, hrdinové se dávají dohromady a zase se rozcházejí.

Výjimkou není nevěra, nezákonná činnost nebo šikana. To všechno můžete v seriálu vidět a s tím vším se musí hrdinové seriálu vypořádat. 

Dům pana Peška je velký, najít v něm můžete spoustu bytů. V přízemí bydlí právě Pešek, který je zároveň také správcem celého objektu. Ve spodním bytě najdete také Prokopa, který už v létě laškoval s učitelkou Magdou (ta bydlí v podkroví ve stejném domě).

Kromě těchto dvou bytů v přízemí je v domě také garsonka, která je momentálně neobydlená a na svého majitele teprve čeká. Tvůrci seriálu neustále představují nové a nové postavy, které zamotají dějem. Možná se právě jedna z nich nastěhuje do garsonky. 

V patře pak bydlí celá rodina Klímová, kterou tvoří nejen rodiče, ale také jejich dva potomci –⁠ skoro dospělá Anežka, která má ve škole jeden průšvih za druhým, i její mladší bratr Michal. Rodina nastoupila do seriálu Ulice nějaký čas poté, co se v ní objevovala ještě nejstarší dcera Vítka a Ivy Bára. Ta ale bydlí jinde a snaží se vyrovnat s vlastními problémy. 

Kromě Klímových má ve stejném patře byt také Evžen a Blanka. Jejich vztah je dost turbulentní, není nouze o láskyplná vyznání nebo rozchody. Vztahem zamává hlavně příjezd Blanky bývalého manžela, který s ní umí manipulovat a využívá toho, že je Blanka emočně na dně. 

sousedská návštěva
Sousedská návštěva, Zdroj: TV Nova

Podkrovní byty obsadily osamělé ženy

V podkroví našla své útočiště Anička, která se rozešla s Bedřichem. Útěchu u jiného muže sice našla, ale nakonec se také rozešli, nebyla to zrovna dobrá voba. Anička je tak v podkrovním bytě sama, často ji ale navštěvuje syn Franta.

Její přítelkyní se stala Magda, mladá učitelka, která trpí barvoslepostí. Díky ní se Anička učí na piano a také jí pomáhá s problémy, které musí řešit nejen ve škole, ale také v osobním životě. 

Seriál Ulice můžete vidět každý den nejen na televizi Nova, ale také na Voyo, kde máte dokonce i několik dílů dopředu. Každá hlavní postava má svou dějovou linku. Lidé nejen na sociálních sítích komentují aktuální dění, poslední dobou jsou to hlavně negativní ohlasy, protože v Ulici je vidět často násilí, šikana, bolestivé rozchody kvůli nevěře nebo závistiví občané.

18. sezóna je pro seriál hodně dlouhá doba. Spoustu herců už odešlo, znovu se vrátilo... Co se bude odehrávat dál, to je pouze v rukou scenáristů.

Zdroje článku: