V Ulici Vandě rupnou nervy a konečně kápne božskou, Jolanu to zasáhne

V Ulici Vandě rupnou nervy a konečně kápne božskou, Jolanu to zasáhne
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lež má krátké nohy a toho, kdo se jí poddá, pravda nakonec stejně dožene. Než se to stane, dokáže se lhář do svých výmyslů tak zamotat, že později neví kudy kam a jednoho dne ztratí hlavu úplně a ozve se jeho svědomí, které už nemůže dál. A přesně to se stane Vandě.

Vanda stačila napáchat mnoho škody, jen aby zakryla svůj skutečný život bez majetku a bez peněz. Po smrti svého otce se vydala na dlouhou cestu do Čech, aby našla svou matku, které Vandu její otec odvezl do Kanady, když byla ještě dítě. Desetiletí se Jolana s její dcerou neviděly a nyní mají konečně šanci trávit spolu čas, i když ten ztracený už nikdy nemůžou dohnat, a to si Jolana částečně dává za vinu, i když s tím tenkrát nemohla nic udělat. Proto Vandu hájí před Marií, i přes všechny podivnosti, které se okolo její dcery dějí. 

 

Marii však šestý smysl říká, že Vanda s její matkou ani s ostatními nejedná upřímně. Zvlášť pokud jde o peníze, vysává Vanda každého, koho může. Největší zálusk si dělá právě na Jolanu a také na Amálii. A to ji Peškovi přijali s otevřenou náručí. Celá rodina ji podporuje, podává pomocnou ruku, když Vanda potřebuje, zve ji ke společnému stolu. I Marie se zpočátku snažila Vandu přijmout jako dceru, ale potom, co jí Vanda řekla, že nad ní stejně nevyhraje a že dá Jolana vždy přednost jí, Marie začala pátrat po Vandině minulosti a dopátrala se. To ji však málem stálo vztah s Jolanou, která se postavila na stranu své dcery, o které ví tak málo. Marie tak raději vyklízí pole, ale její smutek nedá spát Blance, a tak se rozhodne promluvit s Vandou, aby své matce pomohla. Blance se povede zázrak a nakonec tráví celá rodina vánoční svátky dohromady, jak si to Blanka s Luďkem přáli.

Po Vánocích se Jolana vrací k tématu peněz, které by Vanda měla mít, ale nemá. A v tu chvíli Vanda vybuchne a ztratí svůj, jinak povedený, lhářský pohled a um. Vmete Jolaně do obličeje, že nečeká na žádné peníze od nájemníků, ani že nevlastní dům, ze kterého by časem měla peníze. Ona už je totiž všechny utratila, když dům prodala. Tohle zjištění Jolanu úplně odrovná, protože to nejhorší, co se právě dozvěděla, je, že jí Vanda celou tu dobu lhala. Celou tu dobu, kdy ji Jolana bránila proti Marii a finančně i psychicky podporovala. Kam se vztah Jolany a Vandy bude dál ubírat a najde Jolana s Marií znovu ztracenou partnerskou rovnováhu? 

 

Zdroj: