Peškovi z Ulice: Jaká tragédie zasáhla jejich rodinu?

Peškovi z Ulice: Jaká tragédie zasáhla jejich rodinu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vlastimil Pešek bydlí v seriálové Ulici od úplného začátku. Je majitelem a správcem činžovního domu, díky čemuž má hodně přátel a známých. Rodina Peškových nikdy nebyla úplná, přesto anebo možná právě proto je její děj v seriálu pro diváky velmi napínavý.

Které postavy patří do rodiny Peškových?

S rodinou Peškových se diváci seznamují už v prvních dílech Ulice. Rodinu tvoří vdovec Vlastimil Pešek (Rudolf Hrušínský ml.), který je sám na výchovu své vnučky Adriany. Její matka – Vlastimilova dcera Klára o výchovu Adriany nejeví zájem, a proto se Pešek snaží ze všech sil holku vychovat. Nemá to však úplně jednoduché, protože Adriana se zrovna nachází v pubertě, experimentuje s jídlem a balancuje na hraně anorexie, ve škole jí to také moc nejde. Díky tomu alespoň osud Peškovi svede do cesty její učitelku Miriam Hejlovou, které její osud není lhostejný.

Pešek a Miriam spolu později tvoří pár. Protože však Miriam čekají jiné dějové linky, s Peškem do konce seriálu rozhodně nezůstává. Po boku Peška se aktuálně objevuje jeho druhá žena Amálka.

Pokud zrovna Pešek neřeší pubertální výlevy své vnučky Adriany, žije si docela v poklidu. O napínavou zápletku v seriálu se postará jeho dcera Klára Pešková v podání Hany Ševčíkové. Ta v Ulici rozpoutává peklo. Má velký zájem o tátův činžák a servítky si nebere ani s jeho nájemníky. Klára Pešková je rozhodně zápornou rolí. Je to vypočítavá semetrika, která chce získat výhody pro sebe a pro svou dceru. Klára Pešková nemá dobrý vztah s vlastním tátou a příliš dobře si nevede také s dcerou Adrianou. V konfliktu je s většinou nájemníků činžovního domu v Ulici.

vaculikova
Šárka Vaculíková hraje Adrianu, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Rodinu Peškových postihla tragédie

Nepřijatelné chování a arogance Kláry Peškové vůči nájemníkům eskalují v tragédii v Ulici. Při hádce Kláru Peškovou strčí ze schodů Vilma Cibulková, která si v Ulici zahrála mámu Lenky Drápalové. Klára při pádu umírá, čímž se rozbíhá kolotoč vyšetřování, kdy podezření padá na všechny nájemníky domu. Diváci měli o napětí postaráno mnohem dříve, než mohli samotnou scénu zhlédnout. Postarali se o to producenti seriálu, kteří do éteru vypustili informaci, že v Ulici brzo někdo zemře. Tato tragédie přivádí do Ulice vyšetřovatele Petera Kadlece. Ten později začne tvořit pár s Miriam Hejlovou.

Všimli jste si, že Adrianu Peškovou hrály v Ulici hned dvě herečky?

Patříte-li k bystrým divákům Ulice, určitě jste si všimli, že postavu Adriany Peškové hrály hned dvě herečky. Na začátku Adrianu hrála Dominika Kadlčková, později ji vystřídala Šárka Vaculíková. Proč? Kvůli modelingu neměla Dominika Kadlčková pro Ulici už ve svém diáři místo. Není se čemu divit, modelingu se věnuje v Německu, v Americe a také v Africe. Šárka Vaculíková to měla proto u diváků mnohem těžší než ostatní herci, protože nahrazovala původní postavu v rozjetém seriálu, což se ne každému divákovi zamlouvá.

 

Zdroje: