Pikantnosti ústředního páru Hořkého světa

Pikantnosti ústředního páru Hořkého světa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Možná kdysi byli šťastní... Určitě byli šťastní, než je semlely povinnosti všedních dnů. Než Štěpána vyhodili z dobře placené práce. Než se v jejich životě objevil vtíravý trenér Roman (herec Petr Lněnička), který na Veronice může oči nechat. Podaří se Štěpánovi a Veronice udržet manželství, nebo půjdou od sebe? 

Veroniku rozčiluje, že si Štěpán počíná tak lehkovážně

Jak fungovali dřív, než jim do života vstoupil pivovar Sázava, o tom seriál Hořký svět nepojednává. Manželství ústřední dějové linky Štěpána a Veroniky se už na jeho začátku nachází v krizi. Je známo, že kdysi Štěpán pracoval v bance a jeho plat byl více než uspokojivý.

Ani Veronika (herečka Berenika Kohoutová) si na pozici vrchní zdravotní sestry nevydělala málo. A tak se jim žilo o poznání snáz. Jenže pak dostal Štěpán zničehonic padáka a Veroniku začal sužovat strach o jejich budoucnost. Štěpán totiž na prahu čtyřicítky začal uvažovat o tom, že kompletně překope svůj dosavadní život. Zjistil, že ho práce v bankovním sektoru vlastně ani nenaplňuje. A pak mu do cesty vstoupil pivovar. 

O něm Veronika nechtěla ani slyšet. Přece jen byla zvyklá na pravidelnou pracovní dobu i výplatu svého muže. Pivovar byl pro ni něčím neznámým, a hlavně velkým rizikem, protože už pro jeho rozjetí se museli zadlužit. Diváci se proto Veronice nemohou divit, že je k plánům svého muže skeptická. Zatímco on se hledá, ona musí brát směny navíc, aby vyšli. Navíc se neshodnou ani na sportovním kroužku jejich syna, jímž je vodní slalom. 

Seriál Hořký svět zrcadlí běžnou životní praxi. Když to neklape doma, objeví se někdo další. Své o tom ví Veronika, která se kvůli manželským problémům nečekaně sblížila s trenérem svého syna, který na ní může oči nechat. Veronika v hloubi duše ví, že ji chce Roman dostat jen do postele. Musí ale uznat, že se vážně snaží. Který milenec běžně natírá sklepy a kupuje drahé letenky do Brazílie?

Štěpán svůj boj o manželství někdy zbytečně předčasně vzdává 

trenér Roman (herec Petr Lněnička), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Romanovi by Štěpán úplně nejraději zakroutil krkem. Nejenže svádí jeho ženu Veroniku, nýbrž ještě ohrožuje jeho syna Honzu, když mu dovoluje trénovat i přes zákaz lékaře. Bohužel však není stavěný na to, aby si to s ním chlapácky vyřešil.

Vždycky spíše ustupoval a jeho jedinou reakcí byla ta, že svou ženu nazval štětkou. S cestou do Brazílie nesouhlasí, ale neumí si bouchnout do stolu a Veronice to zakázat. To by totiž šel proti svému synovi, pro kterého je Brazílie kvůli tréninku zásadní. 

A tak nezbývá nic jiného, než si počkat, jestli si Štěpán vezme některou Bořkovu radu o manželství k srdci. I Bořek má totiž pocit, že Štěpán předčasně hází ručník do ringu. Když se teď dozvěděl, že je jeho otcem, bude mu na Štěpánově štěstí záležet ještě více. 

Zdroj článku:
  • autorský text