Hořký svět: Pivovar nakonec bratry přece jen spojí. Bořek se cítí podvedený, ale čeká ho největší překvapení v životě

Hořký svět: Pivovar nakonec bratry přece jen spojí. Bořek se cítí podvedený, ale čeká ho největší překvapení v životě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kluci jsou stále na nože, a to atmosféře v pivovaru o třech zaměstnancích rozhodně neprospívá. Ani jeden z bratrů nechce ze své pravdy ustoupit a musí zasáhnout Bořek. Pohrozí Štěpánovi odchodem, pokud se s bratrem neusmíří.

To, co nezvládli kluci a Bořek, hravě dokáže profesionál, který má na chodu pivovaru také zájem. Když Bořek vejde do kanceláře, najde tam bratry, jak se objímají, a nevěří svým očím. A je dobře, že se usmířili, protože budou potřebovat oporu jeden v druhém.

Veronika má v životě zmatek a neustále musí čelit trenéru Romanovi, který je odhodlaný a vytrvalý. Cítí, že pokud dostane Veroniku do Brazílie, má vyhráno. A ještě mu nahraje Evžen, který kvůli Honzíkově klukovině Veroniku i se synem vyhodí. Ta tak přichází o azyl a jediný člověk, který ji podle ní může nabídnout okamžitou pomoc, je právě Honzíkův trenér.

Veronika i přes společné bydlení zatím Romanovi odolává a je jí smutno po životě, který vedla donedávna. Smutno je i Honzíkovi, a když vidí u televize Romana, jak se dotýká Veroniky, nadšený z toho není. Nechce jiného tátu.

Druhý pokus o uvaření dobrého piva vychází, a Bořek si tak plní svůj sen. Štěpán začíná pivo nabízet, ale zjišťuje, že jeho chlouba má jednu vadu – a tou je cena. Bořek se však zatvrdil a výrobní náklady snížit nechce. To trochu komplikuje odbyt, a když už to vypadá, že to i Štěpán vzdá, na scénu přichází Tereza, Bořkova dcera.

Bořek a sourozenci Berkovi v pivovaru, zdroj: FTV Prima

Ta dostane nápad, jak by šlo pivo prodávat za nižší cenu. Jenže ani tentokrát to nebude úplně snadné. Díky Tereze sice pivovarníci najdou cestu k prodeji piva v supermarketu, má to ale jeden neřešitelný problém, a to balení. Pivo musí jít do plastu, pak lze s větším objemem výroby snížit náklady a cenu. To je důležitý krok pro cestu piva do restaurací v kraji.

Bratři spojí síly a začnou stáčet pivo v noci do plastu tajně, aby to Bořek nevěděl. Vše by vyšlo, kdyby unavený Michal po nočním stáčení nesedl do auta a neusnul za volantem. Sám je sice jen potlučený, ale Bořek trvá na tom, že pojede se Štěpánem na místo nehody, a tam objeví pivo v plastových lahvích. S podrazem se nehodlá smířit, ale jak to vypadá, tajemství, které dlouhá léta zůstalo skryté, vyplouvá na povrch.

Najednou dává smysl nevraživost matky Štěpána a Michala vůči Bořkovi a také mimořádně dobře vyvinutá chuť, kterou má Štěpán. Teprve příchod Terezy do Štěpánova života donutí jeho matku k tomu, aby přiznala Bořkovi, že je Štěpánovým otcem a rozhodně musí zabránit tomu, aby se s Terezou sblížil.

Zdroje článku: