Lucie Polišenská: Od Bubliny z Autobazaru Monte Karlo ke starostlivé mámě v seriálu ZOO

Lucie Polišenská: Od Bubliny z Autobazaru Monte Karlo ke starostlivé mámě v seriálu ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucie Polišenská je dobře zapamatovatelnou herečkou, a to hlavně pro příjemný obličej a kypré tvary, které bere jako „konkurenční výhodu“. Ač se sama nikam necpe, jak zdůraznila v rozhovoru v FACE TO FACE, o práci nemá nouzi, a dokonce dostala nabídku stát se herečkou Národního divadla.

Diváci si ji však nejvíce spojují se seriály Autobazar Monte Karlo, Slunečná a ZOO. S Helenou Růžičkovou, se kterou je často srovnávaná, ji spojuje přirozený projev, živelnost a také to, že obě vystudovaly zdravotní školu.

Ke své postavě Lucie Polišenská uvedla, že herečky, které nemají postavu modelek, se musí snažit dvakrát tolik, aby v herecké branži uspěly. A to stojí hodně energie a síly. Profese jí bere prakticky všechen čas, ale nestěžuje si, protože je ráda, že může dělat to, co ji baví. Svou postavu bere ale i jako výhodu, protože je díky ní snadno zapamatovatelná.

Od přírody je spíše veselá a působí tak i na své okolí, a proto dostává především nabídky na komediální role. Často hraje veselou a pohodovou kamarádkou hlavní hrdinky, ale už by si také ráda zahrála silnou a velkou dramatickou postavu.

Řeč přišla i na Slunečnou a ZOO

Lucie měla jednoznačně raději práci v seriálu Slunečná, kde podle ní byla skvělá parta lidí a chodit do práce byla vždy radost. Natáčení ZOO už jí přijde trochu všední, ale bere to jako dobrý přivýdělek k divadlu. Navíc díky seriálu neměla existenční problémy v době pandemie, kdy divadla dlouhodobě nehrála. Seriál se natáčel pořád, přestože se musely dodržovat přísné bezpečnostní podmínky.

Eva Burešová a Lucie Polišenská
Eva Burešová a Lucie Polišenská. | Zdroj: FTV Prima

Holka z vesnice

Lucie pochází z venkova, za což je ráda. Sama si pořídila domek na venkově, kvůli kterému jí kolegové říkají velkostatkářka. Usoudila, že je nesmysl, aby celý život splácela nějaký dvoupokojový byt v Praze, a dala tak přednost životu na venkově, který je jí blízky. Sice nechová slepice ani králíky, protože na to by neměla čas, ale je vášnivou zahradnicí, což se u ní v rodině dědí.

Od jara tak vyhlíží vhodný čas, kdy už udělá záhony a začne zahradničit. V současné době, kdy ceny zeleniny v obchodech šplhají do astronomických výšin, to bere i jako velice praktického koníčka. Na ten klasický venkovský život, aby chodila po sousedech nebo na vesnické tancovačky, zatím čas nemá, ale rozhodně se jí líbí, jak se na venkově žije. Pobyt na zahradě ocenila hlavně během období, kdy její kolegové museli být izolováni v malých městských bytech.

Ač jako Eliška ze ZOO nemá na partnery štěstí a vychovává sama dva rošťáky, v soukromém životě to má jinak. Na partnerovi si cení hlavně smysl pro humor a spolehlivost.

Její fanoušci na ní oceňují přirozenost a to, že si na nic nehraje a nedělá ze sebe hvězdu.

Zdroje článku: