Netflix: Dokumentární seriál „Já jsem vrah“ je fascinující expedice za skutečnými vězni odsouzenými k smrti

Netflix: Dokumentární seriál „Já jsem vrah“ je fascinující expedice za skutečnými vězni odsouzenými k smrti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tresty v Americe mohou být velmi kruté. V Evropě je nejvyšší trest doživotí, a to trvá jen několik desítek let, přičemž v Americe můžete dostat hned několikrát doživotí (což může trvat klidně 700 let), anebo dokonce trest smrti. A přesně k smrti odsouzení vězni mají v „Já jsem vrah“ hlavní roli.

Vše se točí kolem zločinců

Celkem dvacet epizod ve dvou řadách „Já jsem vrah“ se zaměřuje na dvacet doslova vražedných případů spáchaných zločinci, kteří si nyní odpykávají trest smrti. Jako dokument natočený seriál se ale nejen zabývá samotnými vraždami (tedy zkoumáním důvodů vraždy a analýzy smrtelného útoku), ale taktéž zahrnuje nejrůznější rozhovory s policisty, rodinou či známými obětí a samotným vrahem ve vězení, jenž ve své cele čeká na svou poslední večeři. Tento seriál je oblíbený nejen protože se ujmul populární tématiky opravdových zločinů, některé epizody mají zcela nečekaný efekt na diváky.

Zdroj: Autor: as-artmedia / Shutterstock

Mezi příšerami i smutné případy

Je jasné, že pokud dostane člověk trest smrti, musel udělat něco velmi závažného. Proto není divu, že se v tomto seriálu setkáme s opravdovými příšerami, jako například s Miguelem Venegasem, který zabil několik lidí, protože si myslel, že samotný Satan mu to poručil, nebo Waynem Dotym, který nejen že postřelil během hádky svého kolegu do obličeje, ale taktéž ubodal svého spoluvězně vlastnoručně vyrobeným nožem.

Mimo těchto šokujících příběhů se diváci dle serveru screenrant.com dočkají i těch tragických. Tak například příběh Josepha Murphyho byl pro diváky zdrojem slz. Poté, co podrobně popsal fyzické a emocionální týrání, kterým čelil od svých rodičů po celé dětství, vyšlo najevo, že Josephovi, který strávil 24 let v cele smrti, byl týden před popravou změněn trest. Byl odsouzen za vraždu Ruth Predmoreové v roce 1987 a celkem si zvyknul na myšlenku, že ho brzy čeká jistá smrt. Tak se ale nestalo, psychicky zdevastovaný a vraždou zatížený Murphy dostal doživotí, což znamená, že v jeho cele zemře až za několik dalších desítek velmi smutných let.

Zdroj: