Kdo z populárních hereckých tváří z ciziny má české geny

Kdo z populárních hereckých tváří z ciziny má české geny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V historii naší země bylo několik období, kdy lidé odcházeli nebo utíkali do ciziny. Motivy byli většinou stejné, hledání lepších podmínek pro život nebo odchody lidí židovské národnosti před Hitlerovým řáděním v Evropě. Proto je po světě mnoho lidí, kteří mají české geny. Herci nejsou výjimkou.

Peter Falk, kterého si všichni pamatují jako Columba, chytrého detektiva v pomačkaném béžovém plášti. Falk měl zajímavé předky. Jeho prarodiče z otcovy strany byli ruští emigranti, dědeček z matčiny strany byl maďarský Žid, který si vzal Češku Růženku.

Někde hluboko ve své genealogii má českou krev i populární herec Brendan Fraser, hvězda série filmů o mumii nebo snímku Král džungle.

Populární ex přítelkyně Supermana, a hlavně představitelka jedné z hlavních rolí v seriálu Zoufalé manželky Teri Hatcher měla babičku z matčiny strany Annu Kolářovou, která měla česko-irské rodiče.

Herec Adrien Brody, který vynikl ve filmu Pianista, má všechny své předky z Evropy. Babička z matčiny strany byla Židovka z Čech, která přišla o rodiče při holocaustu.

Český šarm po svém otci českého původu zdědil jeden z nejpopulárnějších herců současnosti Ashton Kutcher. Hvězda posledních sérií Dva a půl chlapa má dokonce ještě z matčiny strany babičku s česko-německým původem.

Herečka Sisi Spacek se ve světě filmu pohybuje od roku 1970. Vidět jste ji mohli například ve filmech JFK, Dlouhá cesta domů, Carrie. Za své neamerické příjmení vděčí svému otci, který měl český a německý původ. Kromě Špačka má v rodokmenu i Červenu.

Herec William Zabka je z umělecké rodiny. Otec byl spisovatel a režisér a matka producentka. Dva sourozenci jsou úspěšní hudebníci. Sám se proslavil filmem Karate Kid. William se sice narodil v New Yorku, ale mluví díky otci velice dobře česky. Dědeček ze strany otce byl Čech a babička se narodila v Nebrasce českým přistěhovalcům.

V době poválečného Hollywoodu se zrodila sláva Kim Novak, narozené v Chicagu českým rodičům Josefovi Novákovi a Blance Králové. Kim se věnovala i malířství a v roce 2015 vystavovala svá díla ve Strahovském klášteře.

Anna Chlumsky má své kořeny hluboko zapuštěné v Evropě. Její předci jezdili s cirkusem. Ona se narodila v Chicagu matce chorvatského původu a otci s českými kořeny. Vidět jste ji mohli jako dětskou hvězdu v devíti letech ve filmu Strýček Buch nebo v jedenácti letech ve filmu Moje první láska. V dospělosti se věnuje především seriálové tvorbě.