Slibnou kariéru krásné herečky Markéty Fišerové přervaly zdravotní problémy. Jak se má dnes?

Slibnou kariéru krásné herečky Markéty Fišerové přervaly zdravotní problémy. Jak se má dnes?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Markéta Fišerová byla v 80. letech idolem mnoha mužů. Osud však okaté tmavovlásce kromě úspěšné kariéry přichystal i řadu těžkostí. Jak se má půvabná herečka dnes?

Talent od přírody

Markéta Fišerová se narodila 12. února 1960 v Kladně. Odmala byla přirozený talent. Malá Markéta ale žádné zvláštní umělecké ambice nejevila, podporovala ji tak především maminka a dědeček. Na popud svých blízkých se vydala na konzervatoř.

Čtěte také: Dokonalý muž, dokonalá žena: Nejkrásnější česká herecká dvojice oslavila 44. výročí svatby

Na školu se bez problémů dostala, ostatně nechyběl jí pohybový ani hudební talent. A toho si všimli i režiséři. Herečka debutovala ještě při studiích filmem Řeknem si to příští léto z roku 1977. Po vystudování v roce 1981 začala svou kariéru v Divadle Jaroslava Průchy.

V 80. letech patřila k nejpopulárnějším československým herečkám. Upozornila na sebe hlavně v seriálech Třetí patro nebo My všichni školou povinní.

Čtěte také: Herečka Vlasta Mészarosová, průvodčí s culíčky ze Slunce, seno, jahody: Její život i smrt zahaluje tajemství

V rodném Kladně se potkala se svým manželem Markem Ebenem. Za uhrančivou Markétou se tehdy muži otáčeli, ona si však vybrala právě Marka. Ten později vzpomínal, že se cítil poněkud rozpačitě, živelná Markéta měla ale ohledně svého osudového muže jasno.

Ochrnutí i smrt dítěte

Manžel jí také pomohl překonat dvě fatální události. Mladý pár si pochopitelně přál založit rodinu. Markétu však provázely zdravotní komplikace, které vedly k předčasnému porodu. Novorozená dcerka krátce po porodu zemřela.

Čtěte také: Jáchyme, hoď ho do stroje! Podle Smoljaka bylo největší chybou obsadit Luďka Sobotu

V 26 letech se krásné Markétě změnil život definitivně. Postihla ji cévní mozková příhoda. Příliš šancí tehdy herečce lékaři nedávali. Poprat se o svůj život zvládla, po probuzení z kómatu však zůstala ochrnutá, zdravotní stav tak rychle ukončil i slibnou hereckou kariéru. Poslední film, ve kterém si stihla zahrát, pochází z roku 1986 a jmenuje se Krajina s nábytkem.

V soukromí je však dnes již bývalá herečka spokojená. Se svým manželem přes všechny těžkosti tvoří spokojený pár již téměř 40 let a jsou považováni za jednu z nejstabilnějších dvojic.