Dnes v Ulici: Jirka prchá do hor před zodpovědností a Marie zjistí, že Vanda už uprchla

Dnes v Ulici: Jirka prchá do hor před zodpovědností a Marie zjistí, že Vanda už uprchla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Útěky před problémy se v Ulici očividně osvědčily. Jirka k těm svým obvykle využívá poklidnou horskou přírodu. Rozhodne se tak učinit znovu kvůli Tomáškovi a hrozbě výpovědi. Vanda mezitím dorazí do Rakouska. Zjistí ale, že doma nechala kanadský pas. Luděk se asi bude hodně divit.

Gábina žárlí na Hynkův vztah se synem

Gábina ráno najde Jirku spát v autě před domem. Vezme ho nahoru, nabídne mu kávu a špetku útěchy, která však, kvůli trestnímu oznámení od Tomáška, vůbec nezabírá.

Gábina usoudí, že nejlepší bude zajít za mámou a poprosit ji o kontakt na dobrého právníka, pro všechny případy. Jirka už nepochybuje o tom, že od policie vyletí jako raketa. Aby alespoň na chvíli unikl svým problémům, rozhodne se odjet sám na hory.

Šimon teď Jirku moc nemusí.
Šimon teď Jirku moc nemusí. | Zdroj: TV Nova

Gábina už jeho útěky do přírody zná, takže se tomu ani moc nediví. Zato se ale hodně podiví, když jí Hynek povypráví, že se seznámil s Šimonovou kamarádkou. S mámou se o ní Šimon ani nechce bavit, natož aby jí Valerii představil. Je zřejmé, že Gábina na Hynka trochu žárlí, že má se synem tak pěkný a bezproblémový vztah. Samozřejmě mu to přeje, ale zčásti i závidí. Hned ji přepadnou myšlenky, jestli náhodou neudělala něco špatně, že od ní Šíma prchá pryč. Byla skutečně tak mizernou mámou?

Jolana svěří Marii pravdu o zadlužené Vandě

Marie zajde na návštěvu k Peškovým, a když už tam je, rovnou si jim postěžuje. Je otrávená z toho, že Jolana chce kdovíproč odložit odchod do důchodu, což znamená, že jejich společné cestování, na které se tolik těšily, se odkládá taky. Amálka však Jolaně docela rozumí. Ani pro ni totiž nebylo jednoduché skončit s prací a jít do důchodu. Možná se Jolana bojí, že nebude vědět, co si počít s náhlým množstvím volného času. Bude se nudit. Anebo má prostě jenom ráda své zaměstnání a těžko se jí ho opouští. Jakkoli to Vlastík nechápe, existují i takoví lidé.

Marie se nad tím zamyslí a uzná, že by se Jolaně měla omluvit. Nechce na ni koneckonců nějak tlačit. Ukáže se ale, že její manželku trápí úplně jiné věci. Jolana konečně přizná Marii pravdu o Vandě. Neodletěla do Kanady, nýbrž odjela do Rakouska kvůli práci. Zároveň tak unikla lichváři, který by z ní brzy začal ždímat další peníze. Problém je, že Vanda zalhala Luďkovi a zapomněla doma kanadský pas, takže její lži budou nejspíš brzy odhaleny.

Zdroj článku:
  • Autorský text