Pavel Novotný z Ulice slaví dnes narozeniny

Pavel Novotný z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kulatiny má za sebou, a tak herci Pavlovi Novotnému z Ulice nezbývá nic jiného, než 13. května sfouknout svíčky na svém 61. narozeninovém dortu. K narozeninám mu gratulujeme!

Pavel Novotný hraje jednu z klíčových postav. Jako padouch Radek Mastný zavařil ne jednomu obyvateli Ulice. Teď to ale vypadá, že nastoupí do vězení. Více než to ho však trápí nemoc jeho dcery Gábiny.

Pavel Novotný jako padouch Radek Mastný 

Radek Mastný je v Ulici rezonující postavou už od začátku. Poznat, co je zač, mohli diváci už díky jeho praktikám na radnici. Ty nikdy nepatřily k těm nejčestnějším. Čestnost, pravda a pokora jsou vlastnosti, které Radek Mastný moc nezná. Na něj sedí spíš pomstychtivost, lačnost po moci a po penězích. Radek Mastný má a vždycky měl široká ramena.

Bylo období, kdy podváděl a rozvedl se se svou manželkou Milenou Pumrovou, se kterou má dceru Gábinu. Ti dva se k sobě nikdy nechovali moc hezky. O to více je překvapující, že teď Radek Mastný vůbec dokáže žít se svou bývalou ženou Milenou pod jednou střechou. Ty dva k sobě znovu slepil úraz Mastného a teď je pojítkem i vnuk Šimon a jejich nemocná dcera Gábina Pumrová. Ale pojďme ještě na začátek. 

Když Radek Mastný nežil s Milenou, pobýval s asistentkou na radnici – s Denisou. Ta se mnohokrát ke Gábině chovala jako její druhá maminka. Milena se totiž pořád cítila velmi ukřivděně a měla co dělat sama se sebou. Diváci si jistě všimli i proměny herce Novotného. Zatímco na začátku byl oplácaný a s fousy, teď ho už můžete vídat s viditelným úbytkem váhy. Herec médiím přiznal, že zhubl kvůli zdraví, zejména kvůli bolavým kolenům. A je nutné dodat, že mu to takhle sluší o dost více. 

Radek Mastný měl konflikt nejen s Nyklem 

Radek Mastný se s nikým nikdy moc nemazal. Byl vždy velmi arogantní a komunikace s ním byla velmi obtížná. Nejčastěji se do sporu pouštěl s Lumírem Nyklem, jež byl jeho protivníkem i na radnici. Zlá povaha Radka Mastného dovedla až na pokraj smrti. To bylo tehdy, když své nekalé praktiky nechal dojít až příliš daleko a situace se mu vymkla z rukou.

V té době vyhrožoval více lidem – Lumírovi Nyklovi, Áji a dalším, se kterými měl co do činění. Nakonec skončil s velkou tržnou ránou na hlavě a jen díky včas zavolané záchrance přežil. Jelikož Mastný ztratil paměť, začalo vyšetřování. To nakonec ukázalo, že Radka Mastného málem zabila Ája. Ta si za to měla jít sednout. Polehčující okolností pro ni bylo těhotenství i fakt, že sama byla pod nátlakem Mastného. 

Poslední dobou mohli diváci postřehnout, že je Radek Mastný jako vyměněný. Když zrovna není v přítomnosti Jirky Hermana, který ho dokáže vždy vytočit doběla, je to milující děda a starostlivý táta. Divákům je však jasné, že sklony padoucha v sobě Radek Mastný nikdy natrvalo nepotlačí. 

Zdroj článku:
  • Autorský text