Vojta Mareček z Ulice: Někdejší sirotek chodí do hospody pro pivo

Vojta Mareček z Ulice: Někdejší sirotek chodí do hospody pro pivo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Roztomilý blonďáček Felix Šrámek hraje v rodinném seriálu Ulice osiřelého Vojtu, jehož adoptovali Karla a Kryštof Marečkovi. Vojta si už prošel dětským domovem a tahanicemi mezi Marečkovými a Koderovými. Teď se sžívá s novým bratříčkem.

Po smrti matky feťačky musel Vojta do děcáku

Vojtovy začátky v Ulici nebyly snadné. Jeho biologický otec zůstává neznámým a drogově závislá matka zemřela za nevyjasněných okolností. Prarodiče Koderovi o něj projevili zájem teprve, když vytušili, že jim z toho může kápnout nějaká koruna. Vojta se nedočkal příjemného dětství, ale naštěstí mu život obrátila k lepšímu policistka Karla Taubrová. Chlapečka si zamilovala a nemínila ho nechat strádat v dětském domově, kde si jen těžko zvykal. Vojta býval nemluvný a neprůbojný, ale to se zlomilo poté, co jej Karla s Kryštofem adoptovali.

Hádal se s rodiči a utíkal z domova

Ani pak nebyl život s Vojtou jednoduchý. Pocházel z neuspořádaných poměrů a o kvalitní výchově v jeho případě nemohla být řeč. Často se s Karlou a Kryštofem dostával do sporů kvůli neochotě přijmout pravidla nové rodiny. Obzvlášť zaujatá vůči němu byla Věrka, jež se domnívala, že Vojta bude problémovým dítětem už z principu. Byla přesvědčená, že Karla s Kryštofem nebudou mít na chlapce čas ani energii, jakmile si pořídí vlastní dítě. Vojta tento nešťastný rozhovor vyslechl, načež se rozhodl, že bude lepší odejít z domu. Podařilo se ho rychle najít, ale pošramocený vztah s potenciální babičkou Věrkou se slepoval jen pomalu.

Nový sourozenec ho vytlačil z centra pozornosti

Teď se Vojta potýká s dalším náročným úkolem, a sice se zmíněným mladším sourozencem. Nové uspořádání pro něj bylo pořádnou výzvou.

Kryštof měl co dělat, aby rodinu uživil, a Karla běhala neustále kolem miminka. Na Vojtu nezbýval čas, chlapec se proto snažil upoutat pozornost vtípky, které ovšem nikdo neocenil.

Nepomáhal ani fakt, že rozrůstající se rodina bydlela v malém bytě, kde Vojta neměl prostor pro sebe. Takhle už to dál nešlo, a tak znavení rodiče skočili po prvním větším bytě, co se namanul, a byl to dobrý nápad. Dnes Marečkovi bydlí v novém a dostávají situaci pod kontrolu. I malý Vojta se zklidnil, jistě za přispění dědy Luboše a babičky Věrky, kterou vzal konečně na milost.

Dědovi chodí pro pivo a udává sousedy

V aktuálních dílech Ulice je Vojtův život vyrovnaný a spokojený. Chodí do školy, hraje fotbal, přátelí se s Miloškem Knoblochem a sžívá se s bratříčkem. V době, kdy byl táta Kryštof na ropné plošině, se o Vojtu staral hlavně děda a Karlin bývalý kolega Jirka Herman. Ten si z Vojty udělal „testovací objekt“ pro bezpečnostní přednášky určené dětem. Klučík nabyté znalosti využil tak, že zavolal policii na chudáka Kaštana, jenž mu v dobré víře na ulici nabízel sladkosti.

Do problémů a komických momentů dostává Vojtu i svérázný děda Luboš. Není to tak dávno, co si chlapce poslal do hospody pro pivo, protože sám nemohl chodit. Kdo myslíte, že Vojtu přivedl domů s výchovnými komentáři? Samozřejmě Kaštan. Ten chlap si prostě nedá pokoj, že ne?

 

Zdroje: