Luboš Mareček ukazuje, jak snadno se může důvěřivý senior ocitnout na ulici mezi bezdomovci

Luboš Mareček ukazuje, jak snadno se může důvěřivý senior ocitnout na ulici mezi bezdomovci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Rostislav Novák, v seriálu jakožto Luboš Mareček, aktuálně ztvárňuje roli podporujícího manžele, otce, tchána a dědečka. Podporujícím článkem rodiny však nebyl vždy. Tomu předcházel rozvod i hmotná nouze, která jej zavedla až na úplné dno, k bezdomovectví.

Luboš bral svou ženu Věru jako nutnou samozřejmost, a tak o ni nakonec přišel

V případě Luboše jde v seriálu Ulice převážně o nenápadnou postavu, která však dokáže zásadně otřást dějem. Do seriálu vstoupil jako otec Kryštofa Marečka alias Máry.

Z počátku žil v ústraní vesnice mimo Prahu se svou manželkou Věrou Marečkovou, kde se živil jako řidič autobusu a v Ulici se objevoval jen sporadicky. Ovšem už tenkrát se u něj projevovaly sklony k hazardu a lehkomyslnost ve vztahu k financím, a proto se o domácí rozpočet vždy s rozmyslem starala především Věra.

Svého manželství si Luboš však příliš nevážil a mnohem raději se věnoval práci řidiče, drobnému karbanu a sázení.

Když se Věrka rozhodla studovat univerzitu třetího věku v Praze, měla možnost častěji navštěvovat svého syna s jeho tehdejší seriálovou přítelkyní Monikou Farskou.

Při těchto návštěvách si Věra mladému páru čím dál častěji stěžovala na nenaplněné manželství a Lubošovo sázení. Vše následně vygradovalo, když v Praze potkala svou první velkou lásku z mládí, muže, který jí v dané chvíli dokázal věnovat patřičnou pozornost a opětovat city. A tak následoval rozvod, který Luboše zlomil jak emočně, tak finančně, což ještě více umocnil jeho odchod do důchodu.

Z domácího karbaníka člověkem bez střechy a bez rodiny

Luboš Mareček se tak v jednu chvíli ocitl bez práce, bez manželky, daleko od syna, naprosto odkázán sám na sebe. Zkusil teda začít znovu v Praze, kde ho však nutnost platit účty z malého důchodu a sklony k hazardu přivedly na scestí.

Díky drobným kšeftíkům a s vidinou snadného finančního přilepšení se zapletl s kriminálníky, kteří toho času vykrádali byty v okolí Ulice a nic netušícího Luboše do této své činnosti rafinovaně zapojili.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Následovalo vydírání, dluhy a vyšetřování páchaného, což vedlo k tomu, že se Luboš ocitl na ulici v tom pravém slova smyslu, kdy byl nucen žít nějakou dobu bez domova a příjmu.

Jeho společníky se tak na nějaký čas stali lidé nacházející se v obdobné situaci, vybírání popelnic a obstarávání suchého a teplého pouličního přístřeší zase dennodenní rutinou. Ze studu a z vlastní ješitnosti tuto svou závažnou životní situaci před rodinou dlouho tajil, stranil se a jen přežíval.

Naštěstí, a především díky své současné snaše kriminální policistce Karle, bylo vše následně odhaleno a Lubošovi se dostalo od rodiny velké podpory.

Rodina je pro Luboše vzpruhou v reálu i ve skutečnosti

S Věrou se dali znovu dohromady a později se také společně sestěhovali do Lubošova nájemního bytu. Nyní společně pomáhají svému synovi Kryštofovi a jeho ženě Karle hlídat a vychovávat jejich dvě vnoučata. Paradoxně je nyní Luboš, díky svým sklonům k zábavě a hráčství, skvělým dědečkem, neboť vymýšlení nápaditých programů a zábavy pro děti je mu vlastní asi stejně, jako v jeho skutečném životě.

Totiž také Rostislav Novák, který roli Luboše v seriálu ztvárňuje, dal kvůli alkoholu životu všanc rodinu a vlastní důstojnost. Vše ale stejně jako v Ulici dobře dopadlo, Abstinující Rosťa nyní také pečuje o své vnoučata a skrze herectví a loutky baví jak ty velké, tak i ty nejmenší diváky.

Zdroje: