Vyučila se pošťačkou, v rodokmenu má Marii Terezii a obdivuje poťouchlost Marie Rosůlkové – to je Klára Pollertová-Trojanová

Vyučila se pošťačkou, v rodokmenu má Marii Terezii a obdivuje poťouchlost Marie Rosůlkové – to je Klára Pollertová-Trojanová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve stínu svého manžela žila Klára dlouhé roky. Přestože nebyla až tak moc vidět, vychovala čtyři děti a občas si odskočila i ke hraní. Šokem byla novina, že opouští svého manžela. Možná to byla ta pravá léčba na deprese, které se staly po mnoho let součástí jejího života.

Klára Pollertová-Trojanová je zdánlivě všední žena a matka. Manželka známého herce ale není tak šedá a přehlédnutelná, jak by se mohlo zdát. Možná právě vystoupení z dlouholeté role manželky známého herce jí pomohlo zbavit se depresí, které se staly nevítaným, ale častým hostem jejího života.

Klára je zajímavá už jen tím, že i přes vyhlídky velice slibné kariéry se rozhodla být především manželkou a matkou. Přitom soužití s Ivanem Trojanem nebylo zrovna jednoduché. Jak sama herečka zmínila, Ivan si každou roli nosil domů, a tak asi 80 % svého času vlastně strávila s Ivanem, který se vžíval do své role.

Je hodně těžké si takové soužití vůbec jen představit, protože herec si nevybírá role úspěšných podnikatelů a vzorných otců. Jeho postavy jsou divné, komplikované, rozhodně ne veselé. Trávit s ním čas pod jednou střechou by nejspíš vyvolalo deprese i u drsnějších povah. A Klára je už od pohledu citlivá a vnímavá žena. Navíc její „praprapraprabába" byla Marie Terezie, a tak má v žílách i trochu „modré krve".

Jak se sama zmínila v jednom rozhovoru, ani nevěděla do čeho jde, když se provdala. Po necelé roční známosti se s Ivanem vzali, aby spolu mohli bydlet. Bylo jí 21 let.  A od té doby byla talentovaná herečka ocejchovaná jako manželka hvězdného Ivana Trojana, který rád zmiňoval její těžké deprese, jež musel zvládat. Jeho manželka mezitím pověsila kariéru na hřebík a starala se o domácnost se čtyřmi chlapci a hereckou hvězdou.

Klára se herečkou stala na přání svých rodičů a k úspěchu jí určitě pomohl její krásný pohled hnědých očí. Diváci si ji vybaví třeba v seriálu Návštěvníci jako Ali, kamarádku génia, kvůli kterému se konala výprava do minulosti. Ve čtrnácti letech si zahrála v hodně oceňované komedii Vesničko má středisková. Úplně neznámá dívka byla dcerou Mariana Labudy a Mileny Dvorské. Labuda byl podle ní milý, ale ona v té době vůbec netušila, kdo to je. O to více ji překvapilo, že když se s hercem po mnoha letech setkala, on si ji pamatoval. Překvapivě je jejím vzorem Marie Rosůlková, která uměla naprosto neodolatelně hrát poťouchlé dámy.

Když se nedostala na konzervatoř, tak vystudovala Střední odborné učiliště spojů. Sama si dělá legraci z toho, že ji Jiří Bartoška oslovuje jako pošťačku. Před maturitou podepsala Několik vět, aniž by myslela na to, že třeba neodmaturuje. Ale prošlo jí to, a dokonce se dostala i na DAMU. Učily ji hvězdy jako Petr Čepek a Věra Galatíková.

S manželem se potkala pracovně ve filmu Jedna ruka netleská. Ještě dávno předtím se předvedla jako rozverná studentka v komedii Vrať se do hrobu.

Rozchod partnerů po třiceti letech není až tak běžný, ale vypadá to, že manželé Trojanovi nemají v úmyslu prát špinavé prádlo na veřejnosti. Klára se v tichosti odstěhovala z rodinné vily a mluví se o tom, že je ve hře finanční vyrovnání. Sympatická herečka se zbavila věčně zasmušilého výrazu a možná právě to potřebuje, aby se postavila svých dlouhodobým problémům s depresemi.

Zdroje článku: