Alice otěhotní, Ája se dočká svatby a Lumír se vrhne na Ingrid. Co se v Ulici stane a co zůstane jen zbožným přáním?

Alice otěhotní, Ája se dočká svatby a Lumír se vrhne na Ingrid. Co se v Ulici stane a co zůstane jen zbožným přáním?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Naše přání mají silnou moc a stejně takovou moc mají i tužby našich přátel a příbuzných. Občas tak pomůže jít osudu naproti, jindy je však lepší zůstat stát. Jaká přání se ve 4206. dílu vyplní?

Vilma měla radost, že se Ingrid nastěhovala k Lumírovi. Představovala si, jak bude její syn po jejím boku znovu šťastný a že by se třeba mohla dočkat ještě jednoho vnoučete. To se však hluboce spletla. Lumír jí vzal vítr z plachet a zaskočil informací, že spolu s Ingrid sice žijí, ale jen jako přátelé. To je pro Vilmu naprosto nepředstavitelné, a tak do jejich vztahu začne vrtat. 

Vendula kuplíří a jen tak mimochodem Mária zpovídá, zda by se nechtěl ženit. Pamatuje totiž na Áju, která se trápí, protože ji Mário stále ještě nepožádal. Proč by také měl? Vždyť jednou už ho odmítla, tak se jistě vdávat nechce. Takhle to alespoň vidí on. Vendula bude mít plné ruce práce, aby mu nenápadně naznačila, jak moc by Ája chtěla. A protože Mário nechápe, povolá na pomoc Pavla. Tomu se sice nelíbí, že by se měl někomu míchat do vztahu, ale Vendula ho svým ženským pohledem přesvědčí. Pavel se tedy Mária začne oklikou vyptávat, ale ten vůbec netuší, kam tím míří. Pavel mu tedy řekne na rovinu, o co kráčí. A protože Mário nevěří, že by ho Ája chtěla za manžela a Pavel má vychování řezníka a má dost těch tanečků kolem, vysype to před Vendulou, Ájou a Máriem jako pekař mouku. Jaký bude mít Pavlova neomalenost dopad na všechny kolem? Jen ten nejšťastnější. 

Vilma se nechce smířit s myšlenkou, že spolu Ingrid s Lumírem netvoří pár. Ty samé starosti má i Tonda Hložánek. Jediní, kteří si s tím hlavu nelámou, jsou ti, co se jich situace nejvíce týká. Přesto je však Vilma s Hložánkem donutí k vzájemné konverzaci, aby se utvrdili, že k tomu oba zaujímají stejný postoj. Vilma si totiž nejprve došlápne na Lumíra, ale neuspěje u něj, a tak zkusí vyzvídat u Ingrid. Jenže dostane úplně tu samou odpověď, a ještě obdrží výtku, že se jim nemá do vztahu plést, a tak se další vnouče prozatím nekoná. To Tonda Hložánek k tomu přistupuje ryze chlapsky. Když Ingrid nebude chtít Lumír, uloví ji jiný muž, takže by měl rychle jednat.

Alice zatouží po dítěti. Přizná Aničce, jak se cítí šťastná ve společnosti Bedřichovy dcery Lady a uvědomí si, že je na dítě připravená a že má zároveň nejvyšší čas. Anička si posteskne sama nad sebou a Alici řekne, ať dlouho neváhá. A tak Alice sebere kuráž a svěří přání, že by chtěla otěhotnět, Bedřichovi. Jeho reakce ji však vůbec nepotěší. 

 

Zdroj:

  • autorský text