Nejlepší psychologické filmy s Nicole Kidmanovou: Tyto filmy vás nenechají v klidu

Nejlepší psychologické filmy s Nicole Kidmanovou: Tyto filmy vás nenechají v klidu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Havajská rodačka Nicole Kidman je královnou psychologických dramat a thrillerů. Její pracovitost a nadšení pro film ji zajistilo takřka devadesát snímků za třicet let kariéry. Podívejte se na filmová dramata, ve kterých podala nejlepší výkon.  

Hodiny (2002)

Poutavý film rozložený do tří časoprostorů, který naprosto dokonale popisuje příběhy lidí trpící depresemi. Film je věrnou adaptací knihy Michaela Cunninghama. Nicole zde ztvárnila trpící, rozpolcenou a duševně narušenou Virginii Woolfovou, která neumí najít cestu k sobě samé.

Diane Arbus: Příběh jedné obsese (2006)

Nicole Kidman hraje dokonalou maloměšťáckou manželku se zálibou v podivnosti. Z jejího soukromého vězení ji vysvobodí nový, maskovaný soused. Film je volně inspirovaný životem podivuhodné fotografky Diany Arbus, která dokumentovala lidi na okraji společnosti.

Králičí nora (2010)

Psychologické drama manželského páru a jeho nacházení se po jedné tragické události. Nicole v roli matky, která během autonehody ztratila svého jediného syna, obhajuje svou dramatickou všestrannost. Se ztrátou syna se snaží vyrovnat zkoumáním filozofických otázek o hledání nesmrtelnosti, zatímco její muž se za minulostí neobrací a snaží se jít dál. Film je naplněný smutkem i něhou a ukazuje širokou škálu emocí, které rodiče po tragické události zasáhnou. 

Stocker (2012)

Zasmušilé a vážné Indii zemře otec a hned na to se objeví tajemný strýček Charlie. Pohledný a chápající Charlie se velice líbí labilní matce Evelyn v podání Nicole Kidmanové a taky se brzy k vdově a její dceři stěhuje, aby je finančně zaopatřil. India však strýce podezřívá z postranních úmyslů a je jen otázkou času, než si dá všechny indicie dohromady.

Zabití posvátného jelena (2017)

Mrazivá antická tragédie, ve které Nicole hraje pragmatickou manželku kardiochirurga, který se stýká se synem svého pacienta. Ten naprosto ovládne soužití úspěšné rodiny. Rozehraje v ní téma viny, msty, bezmoci a odpovědnosti za své činy. Tento psychologický thriller se vám zavrtá hluboko pod kůži.