Nový dánský krimi seriál Kaštánek bere Netflix útokem. Nenechte se zmást jménem, půjde o pořádný nářez

Nový dánský krimi seriál Kaštánek bere Netflix útokem. Nenechte se zmást jménem, půjde o pořádný nářez
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všech 6 epizod nového severského detektivního seriálu Kaštánek podle knižní předlohy bylo před pár dny uvedeno na Netflixu. Už teď má ale seriál překvapivě kladná hodnocení a rozhodně byste mu měli věnovat trochu pozornosti. Co čekat a proč si ho hned pustit?

Nečekaný příběh inspirovaný knižní předlohou

Celý děsivý příběh začíná tím, že se na místě brutální vraždy na dětském hřišti v Kodani najde malá figurka z kaštanů. Dvojice detektivů poté pátrá po vrahovi, který to má na svědomí a který má také prsty ve zmizení dcery známé političky.

To ale není ani zdaleka všechno. Stane se totiž ještě hodně nevysvětlitelných záhad a figurky z kaštanů nedávají detektivům spát. Co vůbec znamenají? A jak jsou případy navzájem propojené?

To už se budete muset dozvědět v seriálu.

Během sledování vám bude běhat mráz po zádech, ale zároveň budete napjatě sledovat, jak to všechno dopadne. Kaštanové figurky a prostředí dánských lesů jen přidávají na děsivé severské atmosféře, a tak je možné, že se sice budete třást strachy, ale celý seriál zhlédnete jedním dechem.

Jde o adaptaci známé stejnojmenné knihy Sørena Sveistrupa z roku 2018 a tentokrát se jí seriál v kvalitě i atmosféře opravdu vyrovná.

Zkušení tvůrci

Na tvorbě seriálu se podíleli  Dorte Warnøe Høgh David Sandreute, kteří se ujali i scénáře a v seriálové tvorbě nejsou žádnými nováčky. Autor knihy, která byla použita jako předloha, Søren Sveistrup, se navíc podílel na scénáři ke krimi seriálu Vražda (2007) s podobnou atmosférou, a tak pokud se vám tento seriál líbil, rozhodně vás zaujme i Kaštánek. Režie se ujali Kasper Barfoed a Mikkel Serup a mezi herci uvidíte například  Esben Dalgaarda, Danicu Curcic, Davida Dencika a Iben Dorner.

Podobných detektivek jste možná už viděli hodně, ale dánský motiv kaštanových figurek seriálu přináší jedinečnou děsivou atmosféru, kterou byste jinde hledali jen těžko.

Hodnocení

Děj Kaštánka vás dokáže naprosto pohltit a až do konce budete napjatě čekat, jak se to celé vlastně vyvine. Podobných detektivek jste možná už viděli hodně, ale dánský motiv kaštanových figurek seriálu přináší jedinečnou děsivou atmosféru, kterou byste jinde hledali jen těžko. Pokud jste navíc fanoušky severských detektivek a hororů, rozhodně vás příběh Kaštánka hned vtáhne do děje. Tento ojedinělý dánský snímek tedy stojí za zhlédnutí nebo alespoň trochu vaší pozornosti. 

Na ČSFD seriál obdržel úctyhodných 82 % a na českém Netflixu se zatím drží v žebříčku Top 10. Tak kdy se začnete dívat vy?

 

Zdroje: