Premiérové díly Ulice: Co je divného na Báře a Františkovi?

Premiérové díly Ulice: Co je divného na Báře a Františkovi?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bystří diváci jistě zaznamenali, že mezi Frantou a Bárou je jakýsi zvláštní nepoměr. Jako by se k sobě vůbec nehodili. Zatímco Franta stále vypadá spíše jako klučina, z jeho přítelkyně Báry se stala dospělá žena. Ani svým oblečením nepřipomíná dívku, která se právě chystá na stáž do Belgie, aby nasbírala zkušenosti coby fotografka. V době natáčení dílů, které nyní premiérově běží na televizi Nova, se představitelka Báry, Eliška Hanušová Bašusová, chystala na úplně jinou roli.

Producenty seriálu Ulice loni Eliška, představitelka Barbory Klímové, zaskočila s novinou o jejím těhotenství. Herečka se snažila tuto radostnou zprávu udržet v tajemství před okolním světem a pracovním týmem Ulice co nejdelší dobu, ale když už jí bříško začalo růst, musela s pravdou ven. A tak zamotala hlavu nejen tvůrcům Ulice, ale také kostymérkám a kameramanům, kteří se snažili její rostoucí miminko ukrýt před zraky diváků. Proto nosí postava Báry volné, jejímu věku, dost neodpovídající oblečení, v záběrech je snímána buď schovaná za stolem nebo za pultem jejich domácího baru a při sezení si bříško zakrývá rukou či jinou pomůckou.

Kreativní producentka a všichni ostatní, co se na tvorbě seriálu podílejí, si s tím ale bravurně poradili, a navíc přepsali scénář tak, aby se Eliška Hanušová Bašusová, mohla po porodu věnovat miminku a zároveň nepřijít o roli v Ulici. 

Postava Báry proto nakonec přijímá nabídku na fotografickou stáž v Belgii a Frantu, rodinu a kamarádku Janu na nějaký čas opouští. Jak dlouhá doba to bude a co ji čeká po návratu domů, ještě není známo. Bára ale může jen doufat, že už má před sebou jen hezké zážitky. Zatím se jí toho moc hezkého totiž nepřihodilo. Naletěla, jako několik dalších mladých dívek, co se chtěly stát slavnými, manažerovi Marešovi, který ji znásilnil.

Čelila pak nejen strachu být ve společnosti jakéhokoliv muže, proto nejdříve ani nechtěla, aby s ní a Janou bydlel František, ale trpěla i posttraumatickou stresovou poruchou. Mareš ale dostat trest, jaký si zasloužil, a tak už může Bára o něco klidněji spát. A Františka nakonec nepřijala jen do jejich bytu, ale i do svého srdce.