Promovaný inženýr Tomáš Dastlík z Ulice vyměnil ekonomii za divadelní prkna

Promovaný inženýr Tomáš Dastlík z Ulice vyměnil ekonomii za divadelní prkna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Tomáš Dastlík je na první pohled prototypem drsňáka, ve skutečnosti je to však srdnatý kliďas, pro kterého je herectví spojením práce a zábavy. Ačkoli ho diváci znají z televizních obrazovek především jako padoucha, kterého díky svým hrubým rysům dokáže skvěle ztvárnit, opak je pravdou. Jeho největší životní rolí je být tatínkem svým nedávno narozeným ratolestem.

 A proč se z původně absolventa ekonomické vysoké školy stal v budoucnu magistr umění?

Jak se z ekonoma stal truhlář

Než se z představitele Martina Maléře z Ulice stal herec každým coulem, prahnul k poněkud odlišnému řemeslu. Jako vystudovaný gymnazista se vydal cestou vysokoškolského studia na Ekonomicko-správní fakultě univerzity v Pardubicích. Ke konci studia však začal zjišťovat, že ekonomie není to, co by chtěl v životě dělat. A tak se uchýlil k nápadu, že si splní svůj dětský sen a stane se hercem.

Jeho talent ho dovedl až k úspěšnému zakončení studia na JAMU a na dráze umělce se drží dodnes. Střihnul si mnoho rolí v nejrůznějších divadelních inscenacích, seriálech i filmech, přičemž mezi jeho nejznámější role patří právě truhlář ze seriálu Ulice, jehož dějová linka se často upíná k dramatům.                

V seriálu nevěrník, v reálu milující manžel a táta

Jako seriálový manžel a otec několikrát selhal. Martin Maléř je znám pro své pletky s milenkou, kvůli kterým opustil rodinu, rozhádal se se synem a přitížil nemocné manželce, která už tak měla stresu dost. Realita Tomáše Dastlíka je však úplně jiná.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Se svou krásnou manželkou tvoří perfektní pár, který se nedávno těšil velké životní události. K jejich malé dcerce si přivedli na svět chlapečka, a tak je z nich nyní čtyřčlenná rodina, kterou byste hledali na titulních stránkách časopisů. Tomáš se také nijak netají obdivem ke své ženě, která mu porodila dvě zdravé děti a on jí za to veřejně vzdává hold.      

Divadlo je jeho druhým domovem

Vedle svých seriálových rolí je také nedílnou součástí několika divadelních představení. Momentálně působí v Divadle na Vinohradech, dříve však hrál několik let v ostravském Divadle Petra Bezruče.

Svůj charismatický vzhled využil při ztvárnění postav v dramatech i komediálních činohrách. Cizí mu nejsou ani veršované role, které si zahrál už několikrát. Ačkoli pro ekonoma asi nebude divadlo optimálním zdrojem obživy, Tomáš na prostředí divadla nedá dopustit a z natáčení seriálových a filmových snímků se k prknům vždycky rád vrací.

 

Zdroje: