V úterní Ulici se ubrečená Soňa sblíží s Prokopem a soudce k velké smůle Gábiny odpoví na e-mail

V úterní Ulici se ubrečená Soňa sblíží s Prokopem a soudce k velké smůle Gábiny odpoví na e-mail
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdá se, že Soňa si nepořídila garsonku jen proto, aby měla novou pracovnu. Nejspíš se do ní přestěhuje natrvalo – hned po rozvodu. Při myšlence na zkrachovalé manželství jí vytrysknou slzy, snad si s tím Prokop nějak poradí. Gábina zatím doplácí na otravnou paličatost svých rodičů.

Soňa má před rozvodem. Popláče si na Prokopově rameni

Když Irena zadala Magdě úkol pomáhat s prezentací na den otevřených dveří, bývalá slečna ředitelka z toho logicky nebyla nadšená. Znamenalo to spolupracovat se Soňou. Magda se ale rozhodla pojmout to chytře, tedy snad. Zahrne Soňu úkoly a zabrání jí v tom, aby si akci zorganizovala jen podle vlastních představ. Popuzená zástupkyně se ovšem nenechá snadno vyšachovat. Nedá najevo, jak moc ji Magdiny zásahy rozčilují, ale nasadí onen milý, falešný úsměv a začne jí to všechno vracet. Například si vymyslí, že ekologické téma by mělo jít více do hloubky. Informace, které má k dispozici, jí nebudou stačit, proto pověří Magdu, aby vypracovala podrobnější přehled.

Před Prokopem je Soňa na Magdu milá, ale jinak…
Před Prokopem je Soňa na Magdu milá, ale jinak… | Zdroj: TV Nova

Mezitím se Soňa stíhá stěhovat do nové pracovny, kterou si pronajala v domě Peškových. Prokop jí ochotně pomůže s přesunem těžších věcí a s rozpačitým úsměvem bude přihlížet jejímu nadšení z nové zašívárny. Ani on ale nechápe, proč se Soňa musela nakvartýrovat zrovna do domu, kde bydlí Magda, a když vlastně ani nový byt nepotřebuje. Jaký má smysl zbytečně platit nájemné?

Tehdy ze Soni konečně vyleze hořká pravda. Svěří se Prokopovi, že se bude rozvádět. Mezi ní a jejím mužem už to není o ničem jiném než o výchově syna Erika. Slepovat vztah by jistě nemělo smysl vzhledem k tomu, že manžel si našel milenku. Závažnost a bezvýchodnost situace Soňu přivedou k slzám. Nešťastně se rozbrečí přímo před Prokopem, jemuž tak nezbude než ji vzít za ruku a nemotorně utěšovat.

Později při odchodu se Prokop v přízemí potká s Magdou, která si byla zaběhat. Řekne jí, proč byl nahoře u Soni, a dost ji tím naštve. Nečekala by, že zrovna on bude té zrádkyni pomáhat se sem nacpat.

Soudce Herman odepíše na zprávu. Chce se sejít

Ani v úterý nebude mít Gábina s rodiči o nic snazší pořízení. Radek se v podstatě přidá k Mileně a vyčte dceři zbytečnou hysterii. Není přece nic špatného na tom, že rodiče chtějí poznat rodinu, do níž se Gábina přivdá. Ona má ale maminku a tatínka přečtené. Pozná, že jim vůbec nejde o Jirkovo dobro a jeho usmíření s otcem, nýbrž pouze o to, aby sami vypadali před váženým soudcem co nejlépe. Radek sice prohlašuje, že zrovna on, který byl v nejvyšší politice, nemá potřebu si před nějakým Hermanem něco dokazovat, ale známe svoje lidi…

Gábina neví, co si počít. Říct Jirkovi, co máma spískala, nebo to tutlat a doufat, že soudce na e-mail neodepíše? Jenže on bohužel odpoví, dokonce projeví zájem se příští týden setkat. Poté, co se Jirka rozpovídá o domě svých prarodičů, který jeho necitlivý otec beze slova prodal, Gábina usoudí, že není vhodná chvíle přilévat olej do ohně. Jen aby to pak nebylo ještě horší.

Zdroj článku:
  • Autorský text