Soňa by měla dostat za vyučenou, ale tvůrci Ulice se bohužel neumějí uspokojivě zbavovat zloduchů

Soňa by měla dostat za vyučenou, ale tvůrci Ulice se bohužel neumějí uspokojivě zbavovat zloduchů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici se za 18 let vysílání objevila řada postav, které nám brnkaly na nervy. Každý pořádný příběh potřebuje své zlosyny, jimž diváci přejí, aby dostali na pamětnou. Jenže když se ohlédneme do minulosti, dospějeme k závěru, že scenáristé neumějí trestat bezpráví tak, abychom z toho měli požitek.

Místo trestu pro Kláru a Roberta přišla smrt

Vzpomeňme třeba na Kláru Peškovou, povedenou dcerušku Vlastimila Peška, jež uškodila nejednomu muži a projevila se jako nesnesitelná potvora. Těšili jsme se, že na své jednání doplatí, ale bohužel se to stalo způsobem, po němž jsme se tenkrát mohli cítit poněkud podvedení. Její smrt byla tragickou nehodou – spadla ze schodů a zlomila si vaz. Místo aby tak trpěla za to, jak lidem ubližovala, byla scenáristy odstraněna náhle, navíc po nešťastné potyčce s Ivanou Drápalovou, která putovala do vězení a činu upřímně litovala. Ve výsledku nám bylo líto jí i chudáka pana Peška.

V rodině mladé Adriany Peškové to nebyla jediná ztráta, osud si s ní drsně pohrál také prostřednictvím pohledného, ale ničemného manžela Roberta Bláhy. Navenek šarmantní elegán měl shnilé jadérko, pásl jen po penězích a vlivu, toužil získat majetek Peškových – zejména jejich dům. Zatímco Adriana snila o miminku a krásné budoucnosti po Robertově boku, on se scházel s jinými ženami, srdce zlomil i Áje Holoubkové. Opět jsme netrpělivě vyčkávali, kdy boží mlýny semelou tohoto vykutáleného mizeru a nevěrníka, ale najednou zahynul při autonehodě, aniž by diváci byli u toho. Jeho smrt vůbec nevyvolala kýžený efekt. Nedostalo se nám vytoužené spravedlnosti.

Adriana a Robert
Adriana a Robert | Zdroj: TV Nova

Ája se polepšila, Štěpánek a Papežová prostě zmizeli

Dále bychom mohli jmenovat už zmíněnou Áju, která málem zničila vztah Matěje a Kataríny a pak, jen aby nemusela jít do vězení za napadení Radka Mastného, doslova zneužila prostoduchého Mária. Otěhotněla s ním, čímž dosáhla svého. Místo trestu v jejím případě přišlo polepšení, neboť si časem uvědomila, že Mário ji má opravdu rád.

Nezapomeňme ani na Jakuba Štěpánka, jemuž se Kryštof pomstil za nevěru s Karlou alespoň tak, že mu pohrozil pohřbením zaživa uprostřed lesů. V tomhle směru scenáristé dopřáli divákům zajímavou podívanou.

Papežová se jednoho dne vypařila a bylo vyhráno.
Papežová se jednoho dne vypařila a bylo vyhráno. | Zdroj: TV Nova

V nedávné minulosti nás hodně iritovala ezošmejdka Julie Papežová, která byla opět odklizena bez velkého úsilí. Po všem, co způsobila Kristýně a dalším klientkám, bychom čekali trošku větší souboj dobra se zlem a o to sladší vítězství, ale kdepak. Na to, že Tomáškův článek proti ní zabral, jsme byli jen upozorněni, ale vychutnat si její poražený výraz jsme nemohli.

Na trest pro Soňu se radši moc netěšte

Momentálně platí za nejvíce nenáviděnou postavu v Ulici falešnice Soňa Čechová, která udala Magdu za nekompetentní přístup. Aby Irena zabránila vzniku dalších kauz a šíření těch stávajících, rozhodla se Magdu odvolat z pozice ředitelky, takže Soňa mohla slavit. Pochopitelně bychom ocenili, kdyby byla za své činy spravedlivě potrestána, ale soudě dle předchozích zkušeností spíš můžeme očekávat, že pokud k tomu dojde, ani to neuvidíme na vlastní oči.

Zdroj článku:
  • Autorský text