Zpátky do minulosti s Ulicí: Kráska Adriana a zvíře Robert, vztah odsouzený k zániku

Zpátky do minulosti s Ulicí: Kráska Adriana a zvíře Robert, vztah odsouzený k zániku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se na obzoru objevil elegantní, kultivovaný a charismatický Robert, srdce lehkovážné Adriany zaplesalo. Zamilovala se, po hlavě skočila do vztahu, který se hnal kupředu mílovými kroky, a vůbec si nepřipouštěla, že ji ten podvodník jenom využívá.

Klářina smrt zamávala s Vlastou i Adrianou

Smrt Kláry (Hana Igonda Ševčíková) byla těžkou ránou nejen pro jejího otce Vlastimila Peška (Rudolf Hrušínský mladší), ale také pro dceru Adrianu (Šárka Krausová). Oba se s ní sice po nějaké době vyrovnali, ale nezodpovědná a lehkomyslná Adriana se začala stýkat s nesprávnými lidmi. Přesto na ni Vlasta tenkrát přepsal dům a ponechal si pouze svůj byt. Chtěl se s manželkou Amálkou přestěhovat na chatu k řece, kde by mohl chytat ryby a mít konečně zasloužený klid. To mu však nebylo přáno. Do jeho i Adrianina života měli výrazně zasáhnout dva muži – dívčin nově nalezený otec Evžen Šmýd (Martin Finger) a později také cílevědomý fešák Robert Bláha (Vuk Čelebić). Z druhého jmenovaného se vyklubal pořádný problém.

Robert Bláha, netvor s andělskou tváří

Vzpomínáte si ještě, kdo byl Robert? Ten mladý a pohledný PR manažer, který v roce 2017 přišel do Ulice, aby se ucházel o volnou pozici na radnici, konkrétně po boku starostky Světlany Nyklové (Tereza Bebarová) a její věrné kolegyně Denisy Mastné (Stanislava Jachnická). Obě dámy, a nejen ony, byly unesené jeho charismatem, elegantním vzezřením a úžasnými komunikačními schopnostmi. Snadno okouzlil i naivní Vendulu (Anežka Rusevová). Zpočátku se totiž tvářil jako šarmantní sympaťák, jemuž leží na srdci dobrá pověst radnice. Později se však ukázalo, že je to výtečný manipulátor, který promýšlí každičký krok tak, aby mu byl ku prospěchu. Sledoval pouze osobní zájmy a neštítil se kvůli nim podvádět a lhát.

Robert to s Adrianou uměl, stejně jako s každou ženou.
Robert to s Adrianou uměl, stejně jako s každou ženou. | Zdroj: TV Nova

Adriana dopadla dobře – na rozdíl od Roberta

Brzy Robertovi padla do oka Adriana, s níž přišla jedinečná příležitost získat pro sebe Peškův dům a majetek. Krasavec, který to uměl se slovy, dívku snadno přesvědčil o upřímných citech a nekonečné lásce. Evženovi se nikdy nelíbil, ale otcovu varování Adriana bohužel nenaslouchala. Během romantického výletu se za Roberta tajně provdala, což pochopitelně šokovalo a vyděsilo celou rodinu. Zatímco spokojená novomanželka začala uvažovat o dětech, Robert ji podváděl s atraktivními milenkami a plánoval si, jak naloží s jejími penězi i domem. Jenomže člověk míní a scenárista Ulice mění…

„Adriana se provdala za Roberta, podvodníka, který nás skoro o všechno připravil. Osud nás opravdu moc nešetřil, protože Robert se zabil v autě na dálnici v Německu.“ (My z Ulice, str. 72)

Pravda, diváci po něm příliš netruchlili. Vyklubal se z něj jeden z největších záporáků seriálu. Jeho nehodu tvůrci nenatočili, zato se ale vyřádili na Adrianě, která se pod tíhou tragických událostí uchýlila k pokusu o sebevraždu. Naštěstí se ji podařilo zachránit. V léčebně se dala dohromady a úplně změnila svůj život. Dnes žije v Austrálii s milovanou dcerkou.

Adriana byla zachráněna na poslední chvíli.
Adriana byla zachráněna na poslední chvíli. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • tv.nova.cz