Česká televize chystá nový komediální seriál Děcko

Česká televize chystá nový komediální seriál Děcko
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Trochu netradiční, ale ne úplně nemožný příběh vznikl z pera Kateřiny Krobové a Lucie Macháčkové. Dostal název Děcko a v hlavní roli se divákům představí Judit Pecháček jako matka v obtížné situaci.

Desetidílné komediální drama ze současnosti je o rozvedené matce, která se během třetího těhotenství rozhodne pro neobvyklé řešení své životní situace. Hned po porodu chce dítě svěřit novým adoptivním rodičům, které si sama vybere.

V hlavních rolích diváci uvidí kromě Judit Pecháček i Ondřeje Malého, Elizavetu Maximovou, Jiřího Rendla, Daniela Krejčíka, Andreje Poláka, Terezu Hofovou, Evu Hacurovou či Patrika Děrgela.

Námět a posléze scénáře mě nadchly svou originalitou, zaujala mě tematika náhradního rodičovství a v neposlední řadě mě lákala možnost pracovat s autorkami, které mají za sebou velmi úspěšné projekty, ale v oblasti televizního seriálu debutují. Líbí se mi jejich tah na branku i smysl pro humor,

říká kreativní producentka Alena Müllerová.

Spoluautorky divácky úspěšného pořadu Protivný sprostý matky, Kateřina Krobová a Lucie Macháčková, se tentokrát téma mateřství a rodičovství rozhodly rozpracovat v hraném seriálu.

Ústřední linkou všech deseti dílů nového seriálu je přímá adopce, tedy zcela legální postup, kdy si těhotná žena napřímo, bez asistence úřadů a institucí, vybere pár či jednotlivce, kterému po porodu svěří dítě do péče. Podle autorek je to sice netradiční postup, ale vůbec není tak neobvyklý, jak by se mohlo zdát.

Autorky chtěly ukázat tímto příběhem trochu jinou podobu náhradního rodičovství. Diváci budou určitě rozdělení na dva tábory. Hlavní hrdinku někteří diváci pochopí a její volbu uznají jako správnou pro danou situaci. Najdou se však i takoví, kteří jejímu chování neporozumí a odsoudí ho.

Kateřina Krobová a Lucie Macháčková
Kateřina Krobová a Lucie Macháčková | Zdroj: © Česká televize

Na obrazovky ČT se po seriálu Místo zločinu České Budějovice vrátí herecká hvězda, kterou si diváci pamatují také z pohádky Čertí brko nebo filmového dramatu Fair Play

Moje hrdinka v seriálu Děcko už má dva potomky, každý z nich má jiného tatínka. Třetí těhotenství ji dostane do situace, kterou musí vyřešit hlavně s ohledem na svou stávající rodinu. Nejsympatičtější je mi na ní to, že všechno dělá pro dobro svých dětí. Je to milující matka v nelehké životní situaci,

představuje svou postavu Judit Pecháček.

O režii se dělí dva režiséři, kteří se spolu v tandemu potkávají poprvé. Rozálie Kohoutková a Radim Špaček vnímají příběh hlavní postavy jako snahu matky najít pro své třetí dítě tu nejlepší rodinu. Dělá to proto, že sama cítí, že by se o dalšího potomka už nezvládla postarat tak, jak by chtěla. Závažné téma příběhu by mělo být odlehčené celou řadou humorných situací.

První klapka seriálu Děcko padla v Hořovicích na Berounsku, kde filmaři stráví většinu z celkem 74 natáčecích dnů. Dotočeno bude koncem léta, paralelně začne od dubna práce ve střižně. V programu ČT1 se seriál objeví v roce 2025.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • Autorský text