Ohromný otevřený konec, a přesto žádné pokračování? Přesně to se stalo na Netflixu s tímto seriálem

Ohromný otevřený konec, a přesto žádné pokračování? Přesně to se stalo na Netflixu s tímto seriálem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix opět urychleně ukončil produkci vlastního seriálu. Tentokrát to schytala komiksová adaptace Fantastická výchova, produkovaná Marvelovou hvězdou Michaelem B. Jordanem. Otevřený konec 2. řady tak zůstane nevyřešený.

Nic nového pro Netflix

S pohledem na obrovské množství originálních seriálů, které Netflix vydává, není divu, že ne všechny seriály si najdou dostatek diváků, aby dostali tolik řad, kolik by si zasloužily. Netflix proto pravidelně ukončuje vlastní produkce, když jsou náklady příliš vysoké a zájem příliš nízký. To se často týká ambiciózních žánrových materiálů, jako byly v nedávné minulosti sci-fi série „Jiný život“, hororová série „Archive 81“ nebo komiksová adaptace „Jupiter's Legacy“.

Nyní se k této neslavné skupině připojuje další Netflixův výtvor: „Fantastická výchova“ po pouhých dvou sezónách s celkem 17 epizodami končí – navzdory solidním recenzím a producentu Michaelovi B. Jordanovi. Člen obsazení Sammi Haney potvrdil předčasný konec prostřednictvím Instagramu.

Otevřený konec a žádná budoucnost

Podle Netflixu měla druhá sezóna „Fantastické výchovy“ dobrý začátek, ale co se týče sledovaných hodin předplatitelů, tak to číslo znatelně kleslo – což by také mělo naznačovat, že ne každý, co se seriálem začal, sezónu i ukončil. Aspoň Netflix to takto pochopil a zareagoval.

Takové zrušení je samozřejmě obzvláště hořké pro ty, kteří příslušnou sérii skutečně sledovali, ale nyní si musí vystačit s otevřeným koncem – i když si s tím asi nikdo vystačit nechce. Především ne teď, když se oblevil zajímavý záporák a slibná premise pro děj v následujících epizodách.

Sice je teoreticky možné, že se Netflix někdy v budoucnosti rozhodne se seriálem pokračovat, zdali se to ale skutečně stane, to se možná nikdy nedozvíme. Aspoň prozatím bychom s tím neměli počítat.

První dvě řady ale můžete stále zhlédnout na Netflixu.

Zdroje článku: