Jan Plouhar ze Slunečné hraje samé vykutálené proutníky a baví ho to!

Jan Plouhar ze Slunečné hraje samé vykutálené proutníky a baví ho to!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Janu Plouharovi táhne na čtyřicet a aktuálně září v oblíbeném primáckém seriálu Slunečná. Ve Slunečné ztvárňuje roli Štěpána Vacka – bývalého přítele od Týny Popelkové alias Evy Burešové. Na záporné role je prý Plouhar zvyklý a nevadí mu.

Jan Plouhar hraje v seriálu Slunečná Štěpána Vacka 

Nehledě na charakter postavy, Štěpán Vacek je ve Slunečné velmi zásadní role, kolem které se točí napínavá dějová linka. Je to bývalý přítel Týny Popelkové. Ačkoliv spolu ti dva chodili, Štěpán se neštítil Týnu podvádět. Nakonec mu Týna v seriálu utekla od oltáře a on si vzal její sestru Sylvu v podání Báry Jandové.

V seriálu nemá Jan Plouhar o akční scény nouzi. Hned na začátku jeho postava havarovala a šlo jí o život. Jak později Plouhar přiznal, natáčení autonehody mu bylo krajně nepříjemné. Když si představil, že něco podobného není vyloučeno také v reálném životě, běhal mu mráz po zádech.

V seriálu Slunečná se Plouhar coby Štěpán Vacek také dozvídá, že je svému otci ve skutečnosti nevlastním synem nebo pro změnu fackuje svou filmovou ženu Báru Jandovou. Jak říká, o adrenalin není ve Slunečné nouze.  

Role padouchů jsou mu souzeny

Jan Plouhar pochází z Frýdku Místku a kvůli jeho vzhledu mu jsou role padouchů a záporáků souzeny. Většinou totiž hraje proutníky, hajzlíky, nevěrníky či drogové dealery (film Zatracení). Proutníka hrál v seriálu Ulice, ve Velmi křehkých vztazích, v Modrém kódu a teď i ve Slunečné. Jak uvedl, role záporáků mu opravdu nevadí, protože se lze na ně dívat z více úhlů pohledu než například na úplně kladné role.

Ani postava Štěpána Vacka není vyloženě zlá. Štěpán Vacek je nevyzrálý, tak trochu mamánek a je mu zatěžko vzít zodpovědnost za svůj život do vlastních rukou. Sice by chtěl rychle a snadno přijít k penězům, ale pracovat se mu nechce. 

Evu Burešovou podváděl už v Modrém kódu

Zajímavé je jeho obsazení vedleEvy Burešové. Stejně jako v Modrém kódu si s ní zahrál také ve Slunečné. A aby náhod nebylo málo, v obou rolích spolu měli ti dva pletky. V Modrém kódu hrál Jan Plouhar pacienta Slavíka, který na oddělení urgentního příjmu coby pacient nabaloval sestřičku Petru Horvátovou v podání Evy Burešové. Později však vyplouvá na povrch, že je Slavík ženatý.

Podobnou zradu Evě Burešové přichystali scénáristé i v seriálu Slunečná. Tam coby Týna Popelková randila se Štěpánem Vackem (v podání Jana Plouhara). Ani zde ji neváhal podvést s jinou.

Plouhar má velmi blízko k Lucii Polišenské 

Jan Plouhar si natáčení Slunečné chválí i co se týče jeho kolegů, s nimiž si velmi dobře rozumí. Zvlášť pevné pouto jej pojí s Lucií Polišenskou, která v seriálu Slunečná hraje jeho sestru Julii Vackovou. Jejich první setkání však neproběhlo na place Slunečné, jak by někteří očekávali, nýbrž v divadle, kde spolu hrají. Z divadla se herci znají už pěknou řádku let, díky čemuž jim jde spolupráce hezky od ruky.

Zdroje:

www.blesk.cz
www.super.cz
www.prima.cz