Pondělní Ulice: Ledy se hnuly. Vendula zve Martinu na oslavu a Dušková uznává, že je maličko mimo

Pondělní Ulice: Ledy se hnuly. Vendula zve Martinu na oslavu a Dušková uznává, že je maličko mimo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není nic horšího, než když člověku chybí sebereflexe. To pak můžete hrách na stěnu házet, ale kýžená odezva se nedostaví. To ale není případ Martiny, která se od Venduly nechává pozvat na oslavu narozenin, ani paní Duškové, které Ivě na rovinu přiznává, že její metody jsou trošku mimo. Po tomto už se věci budou vyvíjet tím nejlepším směrem. Nebo ne?

Když i Dušková uzná, že maličko přestřelila, je to zázrak

Zázraky se dějí i v Ulici, a tak i Dušková sleví ze své zarputilosti a žádá Ivu, aby si na ni udělala čas a sedla si s ní na kávu. Ta ani netuší, jak se jí podařilo ocitnout se uprostřed sporu mezi Duškovými. Na srdci jí však leží Žofčino blaho, a tak souhlasí a zve Bohunku na kávu. Čeká spíše hysterii, výčitky a nadávky vůči Robertovi, ale je příjemně potěšená, když Bohunka přizná, že komunikace mezi ní a Žofkou maličko vázne. Moc by si přála, aby si s ní mohla lépe povídat.

Je však patrné, že to neumí. Jak udělat, aby se jí vlastní dcera svěřovala? Mohla by zaplatit nemalé peníze za psychoterapeuta, nebo může dát na radu Ivy. Ta jí radí, aby se pokusila maličko obrousit hrany. Aby nebyla proti Robertovi a některé věci nechala plynout... a ta se o to možná pokusí.

Vypadá to, že Martina Vendule odpustí.
Vypadá to, že Martina Vendule odpustí. | Zdroj: TV Nova

Vendula také obrušuje hrany

Jakoby Pavlíkova zakoukanost do Martiny ani neexistovala, zve Vendula Martinu i Kateřinu na společnou oslavu narozenin. Diváci měli za to, že Vendule vadí především to, že se Pavlík jako lusknutím prstů zakoukal do jiné ženy... a ono asi ne. Rozvířila vody, sjela Martinu na tři doby a teď, protože si to Lumír přeje, dělá vše pro to, aby si ji zase usmířila.

Dokonce ji žádá, aby si Pavla znovu vzala zpět. Martina, ta kolem toho děla běžné ženské cavyky. Cítí se totiž strašně ublížená. Jakoby ji ani nenapadlo, že by ženě s malým dítětem mohlo vadit, když si k sobě bude zvát jejího chlapa. To Vendula je ta hloupá žárlivka. Ona udělala všechno správně... tak ještě že má své vysoké sebevědomí! Ale kde Vendula dala svoji hrdost? Pro klid v rodině je ochotná vzít všechnu vinu na sebe. 

Zdroj článku:
  • Autorský text