Květa Válková ze seriálu Policie Modrava má k lidem ze Šumavy blízko

Květa Válková ze seriálu Policie Modrava má k lidem ze Šumavy blízko
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv pošťačka Květa Válková nepatří úplně k hlavním postavám seriálu Policie Modrava, diváci by si krimi děj tohoto seriálu bez veselé pošťačky Květy ani nedokázali představit. Jako pošťačka má Květa blízko ke všem lidem v okolí Modravy.

Květa Válková a její dějová linka v Policii Modrava

Květa Válková je nedílnou součástí seriálu Policie Modrava. Představuje obyvatelku Modravy, která žije v roubence a živí se jako pošťačka. Je to veselá a optimistická žena, u které se ubytovává její neteř kapitánka Jana Vinická po tom, co na Šumavě přijme uvolněné místo vedoucí policejní stanice.

Květa Válková se divákům představuje už v prvních dílech a okamžitě je chytá za srdce. Je to dobrosrdečná žena se zájmem o své okolí. Květa Válková, kterou hraje Jana Boušková, má o všem, co se na Šumavě šustne přehled. Pomáhá jí k tomu i práce pošťačky, díky které je v kontaktu s místními. Všeobecný přehled Květy Válkové je kolikrát hodně nápomocný její neteři Janě Vinické, která díky němu rozplétá i ty nejzamotanější zločiny.

Květa Válková je vdova, postupem času se však seznámí s hajným, za kterého se později i vdá. Mezi její nejlepší kamarádky patří prodavačka Katka Nováčková (Taťjana Medvecká) a recepční hotelu Marie Bláhová (Dagmar Čárová). Velmi blízký vztah má i se svou seriálovou neteří – Janou Vinickou. Jak později pro média Boušková uvedla, se Soňou Norisovou si sedly i mimo své role.

Jana Boušková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Kladná postava, která má divákovi co nabídnout

Květa Válková je tedy kladnou postavou, která má divákům co nabídnout. Jako pošťačka zaplňuje hodně scén a na televizních obrazovkách se často objevuje i kvůli tomu, že bydlí se svou neteří Janou Vinickou, která je ústřední postavou oblíbeného kriminálního seriálu.

Je vtipné, že Jana Boušková hraje pošťačku už podruhé za život. Poprvé si ji zahrála v pohádce Šípková Růženka. V případě seriálu Policie Modrava si práci pošťačky napřed natvrdo vyzkoušela, aby byla pro svou roli v obraze. Pro média Jana Boušková uvedla, že při placení složenek ji paní za přepážkou berou jako kolegyni, což ji těší.

Květa Válková má k lidem blízko

Protože chodí od schránky ke schránce a často je v přímém kontaktu s lidmi, kterým doručuje poštu, má Květa Válková přehled o všem, co se na Šumavě stane. A co neví, rády jí doplní její kamarádky, které také díky svým profesím ví téměř o všem. I díky své povaze má Květa Válková k lidem blízko. Přestože má dobrý přehled o dění na Šumavě, není to klepna ve špatném slova smyslu. Možná právě proto se zavděčila i divákům, kteří seriál Policie Modrava vynesli na vrchní příčky sledovanosti.

 

Zdroje: