Jana Boušková z Policie Modrava by v roubence na samotě žít nemohla

Jana Boušková z Policie Modrava by v roubence na samotě žít nemohla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jana Boušková se televizním divákům vetřela pod kůži jako pošťačka Květa Válková v seriálu Policie Modrava. Je to kladná postava vdovy, která u sebe ubytuje svou neteř. I přesto, že si Jana Boušková Šumavu zamilovala, v roubence by prý žít nemohla.

Jana Boušková jako pošťačka Květa Válková

Janu Bouškovou mohou televizní diváci znát z Prostřena, které spolu se svým manželem Václavem Vydrou moderuje. Objevila se také v Ordinaci v růžové zahradě jako zdravotní sestra. Teď je ale známější coby veselá pošťačka Květa Válková, která žije v šumavské roubence a roznáší poštu.

Květa Válková je optimistická žena. Je to vdova, která u sebe ubytuje svou neteř Janu Vinickou, která na Šumavě začíná pracovat jako vedoucí policejní stanice Modrava. Jejími nejlepšími kamarádkami jsou prodavačka Katka Nováčková (v podání Taťjany Medvecké) a recepční hotelu Marie Bláhová (kterou hraje Dagmar Čárová). Velmi blízko má i ke své neteři Janě Vinické, se kterou si hodně rozumí a dokonce jí svou znalostí místních poměrů pomůže vyřešit nejeden kriminální případ.

Jana Boušková o natáčení na Šumavě

Jana Boušková se s ostatními kolegy, kteří v Policii Modrava také účinkují, shodla na tom, že je to práce za odměnu. V rámci svých rolí jsou často v terénu na čerstvém vzduchu a mohou se kochat krásnými výhledy na šumavskou přírodu. Jak pro Aha Jana Boušková uvedla, natáčení na Šumavě jí připomíná jejího manžela Václava Vydru, protože bydlí v hotelu Vydra a kolem hotelu teče řeka Vydra. Manžela tak má stále v mysli.

Jana Boušková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V roubence by Jana Boušková bydlet nemohla

Květa Válková bydlí v dřevěné roubence, kterou pro natáčení zapůjčila její původní majitelka. Ta bohužel v průběhu natáčení zemřela, naštěstí její příbuzní dovolili roubenku využívat i nadále. Avšak později se zjistilo, že je roubenka prolezlá dřevokazným hmyzem a musela být stržena. V pozdější sérii seriálu tak musel jeho producent najít pro pošťačku Květu Válkovou jiné bydlení.

Ačkoliv Jana Boušková coby pošťačka Květa Válková vypadala v roubence velice autenticky, přiznala, že takhle na samotě by bydlet nemohla, protože je velmi společenská a chyběl by jí častější kontakt s lidmi. V roubence by prý vydržela maximálně týden. Jana Boušková také velmi ráda vzpomíná na majitelku chalupy, se kterou se v průběhu natáčení osobně seznámila. Byla to veselá paní, se kterou si ráda vypila kávu.

Jana Boušková je na roztrhání

Čtvrtá řada seriálu Policie Modrava, kterou diváci uvidí už v roce 2022 a další pracovní povinnosti Janě Bouškové naplnily diář k prasknutí. Kromě natáčení Modravy Jana hraje v divadle, moderuje Prostřeno a plně se věnuje i dalším věcem. Hektické tempo má však ráda, a proto si na spoustu práce opravdu nestěžuje. Nedávno jí pracovní povinnosti zkomplikoval úraz nohy, kvůli kterému musela zrušit své představení.

 

Zdroje informací: