S mírně naivní, ale energickou Bárou přijde do redakce Dobrých zpráv svěží vítr. Ocení to ale její spolupracovníci?

S mírně naivní, ale energickou Bárou přijde do redakce Dobrých zpráv svěží vítr. Ocení to ale její spolupracovníci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Redakce Dobrých zpráv má svou zaběhlou rutinu a své hvězdy. Když se uprostřed drsného a hodně specifického pracovního prostředí objeví mladá holka z vesnice, očekává se od ní, že bude pokorně poslouchat, učit se a nepřekážet. Zrzka Bára má ale o své nové práci jinou představu.

Šarmantní producent bude hrát v životě Báry důležitou roli

První, na koho narazí, je pohledný producent televizní show Dobré zprávy Ondřej Toman. Toho si s notnou dávkou šarmu zahraje Vladimír Polívka, který je hodně oblíbený u dámského publika.

Ondřej má sice práci snů, ale je předčasně vyhořelý a jeho život je ovlivněný událostí z dětství, kdy mu tragicky zemřel otec. Za smrt podle matky Ondřeje je zodpovědný Radoslav, Ondřejův dědeček. Matka, v podání Veroniky Žilkové, tak syna od smrti otce úplně od prarodičů z Dolních Zahrádek odstřihla.

Ondřejova matka

Lída, zvaná Leontýna, je umělkyně a o svém výtvarném talentu má velice vysoké mínění. Žije bohémským životem a nemá moc dobrý přehled o tom, jak skutečný svět funguje. Je sebestředná a její život je plný vášně, mužů a rozchodů. Svého syna miluje, i když zvláštním způsobem. Je si však jistá, že udělala dobře, když se rozhodla syna „chránit“ před vlastním dědečkem.

Ondřej si ale k dědovi najde cestu

Po letech Ondřej z určitých důvodů musí svého dědu vyhledat, a tak pomalu objevuje pohled na svou rodinu i z jiného úhlu, než mu stále ukazovala matka. Dozví se tak mnoho věcí o sobě a o životě na venkově. K jeho překvapení přijde na to, že by mu vesnický život nebyl proti mysli a ty sedlácké geny v sobě někde má.

Jeho život se začíná pomalu měnit. Tajný vztah s vdanou a hodně populární herečkou Andělou (Vlastina Svátková) ustupuje někam do pozadí a mladý muž začíná rozumět ztřeštěné Báře, která pochází ze stejného prostředí, jako jeho prarodiče.

Ondřejův dědeček Radoslav Toman

Děda, kterého ztvárňuje Zdeněk Žák, celou dobu na svého vnuka dohlížel, a dokonce vymyslel způsob, jak přispívat na jeho výchovu, aby ho snacha neodhalila. A stejně jako nakazil svou láskou k venkovu Jerryho (otce Báry), ovlivní nakonec i život svého vnuka, který možná najde v životě to, co mu chybělo.

Zdeněk Žák v roli dědečka Ondry, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Další výrazné seriálové osobnosti jsou moderátorská „Zlatíčka“

Šimon Polaský, v podání Jan Fanty, je velice úspěšným moderátorem a jedním z nejpopulárnějších v zemi. Spolu se svou moderátorskou partnerkou tvoří velice oblíbený pár. Šimon má sice velice dobře placenou práci, ale občas má pochybnosti, zda je to práce, kterou si vysnil. Práce válečného reportéra byla sice nebezpečná a hůře placená, ale někdy by se k ní nejraději vrátil.

Druhou polovinou „Zlatíček“ je Mona Fielderová, kterou hraje Sára Rychlíková. Ta je na své práci a popularitě naprosto závislá a budí dojem, že je manažerkou „Zlatíček“ a je tak nenahraditelná. Před Ondřejem vystupuje velice sebevědomě a vypadá to, že ji i všichni novináři doslova milují. Ona sama občas neví, zda má Ondřeje ráda jako člověka, nebo ho jen potřebuje jako obchodního partnera. Ve skutečnosti je však za úspěchem moderátorské dvojice vedoucí vydání Mirka (Kristýna Frejová).

Zdroje článku: