Vojtěch Machuta dočasně odchází z Ulice. Bude dohlížet na výcvik pilotů

Vojtěch Machuta dočasně odchází z Ulice. Bude dohlížet na výcvik pilotů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Adam Volák se teď se zlomeným srdcem chystá odletět na prestižní stáž. V Praze zanechává nešťastnou Jarku. Jeho zmizení ze seriálu bylo pro herce Vojtěcha Machutu nutné. Bude totiž plánovat výcvik pilotů. Do Ulice se časem zase vrátí.

Adam nakonec odletí. Jarce zbydou jen oči pro pláč

Když Luděk (Vasil Fridrich) domluvil Adamovi (Vojtěch Machuta) půlroční stáž na univerzitě v Houstonu, byl to samozřejmě důvod k radosti. Počáteční nadšení však rychle vyprchalo a nahradily jej pochybnosti, které vyústily v nepřekonatelné dilema. Adam si nedávno vybojoval vztah s Jarkou (Natalie Golovchenko) a představa, že by ji půl roku neviděl, pro něj byla neúnosná. Rozhodl se tedy, navzdory otcovu nemalému hněvu, stáž odmítnout.

Jarka věděla, že podruhé tak skvělou příležitost nedostane. Nejednou se Adama pokusila přesvědčit, aby odletěl. On si ale její rozumná slova vyložil jako projev nezájmu. Věřil, že přítelkyně ocení, když s ní zůstane v Praze. Místo toho jej posílala pryč, jako by pro ni jejich vztah nebyl důležitý. Jarku přestalo bavit motat se v kruhu a odhodlala se k radikálnímu řešení – rozešla se s Adamem. Jinak by neodletěl a v budoucnu by si to mohl vyčítat. Nebo by to vyčítal jí.

Bohužel se to mezi nimi zcela pokazilo a Adam se naštval. Zlobil se nejenom na Jarku, jejíž myšlenkové pochody nepochopil, ale také na tátu, neboť si myslel, že Jarku k rozchodu přinutil on. Teprve později zjistil, že manipulátor Luděk v tomhle výjimečně prsty neměl. Když už mladík ztratil to, na čem mu nejvíce záleželo, neměl důvod v Praze dál zůstávat. Mohl na stáž klidně odletět, což nakonec také udělal.

Adamova rozlučka s rodinou i Ulicí
Adamova rozlučka s rodinou i Ulicí. | Zdroj: TV Nova

Už tento pátek Adam nastoupí do letadla do Ameriky. Učiní tak, aniž by se s Jarkou naposledy potkal a důstojně rozloučil? Jarka by se s ním ráda viděla a popřála mu šťastnou cestu v naději, že se mezi nimi pročistí vzduch a že se možná dají znovu dohromady, až se Adam za půl roku vrátí. Co když on to ale nevidí stejně? Co když by mu rozloučení připadalo jako zbytečné sypání soli do otevřených ran?

Adamův představitel se loučí s Ulicí – prozatím

„Adam nám na chvíli zmizí z očí, ale z příběhu Blanky a její rodiny neodchází. Jak je řečeno v seriálu, odlétá na stáž, po které se nám opět do děje vrátí,“ ujistila diváky Silvia Klasová, kreativní producentka Ulice, a dodala: „Těmito ději kolem Adamova odletu do Ameriky jsme vyšli vstříc jeho představiteli Vojtovi Machutovi, který nyní potřeboval více prostoru na to, aby se mohl věnovat svému zaměstnání. Herectví je totiž už nějakou dobu jen jeho koníčkem. Vojtovi přejeme, ať se mu v práci daří, a už nyní se těšíme na jeho návrat do Ulice.“

Sám Vojtěch Machuta svou situaci vysvětil následujícími slovy a připojil i zmínku o tom, po čem se mu bude nejvíce stýskat: „Po škole jsem dostal nabídku pracovat ve výcvikové organizaci pro piloty, kde koordinuji a plánuji výcvik pilotů, kteří létají obchodní leteckou dopravu, nebo klientů, kteří se učí létat. Plánuji, aby byl výcvik v souladu s regulací…“

Určitě mi budou moc chybět lidi. Součástí Ulice jsem byl přes čtyři roky a všichni tady jsou pro mě taková druhá rodina.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text