Agresivní virus aneb seriál, který vás donutí přemýšlet. A budete se bát

Agresivní virus aneb seriál, který vás donutí přemýšlet. A budete se bát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jste milovníci hororu, scifi a dramatu, je tento americký seriál přímo stvořený pro vás. Tvůrci seriálu Guillermo del Toro a Chuck Hogan si dali velmi záležet na tom, aby byl děj seriálu poutavý, občas jste se museli zamyslet a také se u toho báli. Však také uvidíte přistát letadlo plné mrtvých pasažérů, kteří záhy ožijí!

Upoutávka na seriál byla stažena ze všech billboardů v USA

Seriál, který se natáčel v letech 2014 – 2017 je natočen podle knižní upíří trilogie od tvůrců Guillerma del Toro a Chucka Hogana. Upoutávka na seriál, kde ženě leze skrz oko červ, byla tak brutální pro mnohé Američany, že ji musela televizní stanice stáhnout ze všech billboardů v USA, protože si na to lidé stěžovali. Režiséři natočili celkem 4 série tohoto poutavého seriálu. Zahráli si zde například David Bradley, Sean Astin, Natalie Brown nebo Francis Carpa.

Děj začíná na newyorském letišti

Když na newyorském letišti J. F. Kenedyho přistane letadlo, nevypadá jinak, jež ostatní, ale záhy se zjistí, že všichni cestující, až na čtyři z nich, jsou mrtví. Ani jeden však není schopen říct, co se během letu stalo. Okolnosti jejich smrti jsou natolik podivné, že jsou na místo přivoláni epidemiologové Ephraim Goodweather, Nora Martinezová a Jim Kentem. Při procházení letadlového prostoru objeví záhadnou truhlu, která by mohla podle jejich domněnek být rakev.

V letadle byla nalezena záhadná rakev

Rakev není jediná divná věc, kterou objeví. Ephraima a Nora najdou zvláštní červy. Mezitím objevená rakev zmizí a všichni po ní začínají pátrat. Ephraim nařizuje, aby byly zadrženy všechny větší vozy, které se budou snažit odjet z letiště. Ve stejné době se s ním snaží spojit Setrakian, židovský obchodník, ale Ephraim ho odmítá. Jim má na věc jiný názor, a díky tomu se jednomu zlodějíčkovi, s kterým je Jim domluvený, podaří rakev z letiště odvést.

Těla bez krve obživnou

Záhady tímto všem nekončí. Když jim patolog oznámí, že v tělech obětí nenašel žádnou krev, jsou ještě více zmatení z toho, co se děje. Patolog dále zkoumá tyto mrtvé, jenže těla pasažérů obživnou a na něj čeká hrozná smrt. Obživlí mu vysají všechnu krev z těla. Mezi zasvěcenými do této záležitosti nastává panika. Jediný, kdo dokonale chápe, co se děje, je starý židovský obchodník Abraham Setrakian, protože tuto situaci už jednou zažil.

Pohledy kritiků na tento seriál jsou vesměs pozitivní. Říkají, že diváci, kteří mají rádi drastické scény, si rozhodně přijdou na své a díky poutavému ději se vždy budou těšit na následující díl. Pilotní část je sice lehce předvídatelná, ale o zbytku seriálu už toto tvrzení neplatí.

Pokud milujete tento žánr, rozhodně seriál musíte vidět.