Adamovo dilema: Studijní pobyt nebo Jarka?

Adamovo dilema: Studijní pobyt nebo Jarka?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Adam a Jarka si svou lásku museli vybojovat proti Luďkovi i Blance. Zatímco Blanka se s jejich vztahem smířila, Luděk přichází s dalším způsobem, jak je rozdělit. Tentokrát se mu to možná podaří. Zajistí synovi studijní pobyt v Americe, jaký prostě nelze jen tak odmítnout. Co si Adam vybere?

Blanka se s Adamovým vztahem nevyrovnávala snadno

Minulý rok vnesl Adamovi (Vojtěch Machuta) do života novou lásku a s ní pořádnou dávku vzrušení. Fakt, že se zamiloval do máminy sestřičky ze zubní ordinace, byl příčinou mnoha konfliktů. Když se Luděk (Vasil Fridrich) dozvěděl, že Adam chodí právě s Jarkou (Natalie Golovchenko), začal vyvádět a dalšího rána o tom poreferoval Blance (Linda Rybová).

Ta nevěřila svým uším, když jí všechno detailně vylíčil. Nedokázala si ani představit, že by ji Adam s Jarkou tak dlouho vodili za nos. Hodně jim to pak vyčítala, zejména k Jarce se chovala chladně a odtažitě. Když se uklidnila, pro změnu netušila, jak by vlastně měla s kolegyní jednat. Rozhodla se omezit konverzaci na pracovní témata a všemu ostatnímu se vyhýbat. V napjaté atmosféře Jarka nemohla a ani nechtěla nadále setrvávat, a tak se odhodlala k výpovědi. Blanka si uvědomila, jak by pro ni bylo nepříjemné odradit schopnou a spolehlivou sestřičku. Pozvala si Jarku i Adama, aby jim řekla, že už se s jejich vztahem vyrovnala a respektuje ho a že nechce o skvělou kolegyni přijít. Jarka tedy nadále pracuje v ordinaci a vypadá to, že jejímu vztahu s Adamem už nic nebrání.

Luděk by se měl soustředit na Vandu. Čeká ho svatba

Bohužel je tu pořád ještě Luděk, který Jarku dosud nepřijal. Kdykoli se o ní před Adamem vyjadřuje, činí tak s posměchem a aniž by vůbec vyslovil její jméno. Hodilo by se přitom, aby raději zaměřil pozornost na vlastní vztah a problémy s ním spojené.

Vanda (Kristýna Hrušínská) ho konečně dotlačí k žádosti o ruku, během níž Luděk použije zásnubní prstýnek původně určený pro Blanku. Neměl moc na vybranou, protože Vanda ten prsten před Vánocemi objevila v šuplíku. Bylo by těžké vysvětlit jí, že nikdy nebyl míněn pro ni. Kdyby jí ho ale Luděk nevěnoval, přišel by o ni definitivně.

Vanda mu v podstatě dala nůž na krk. Buď bude svatba, nebo rozchod! Přestože se marnivá a přecitlivělá slečna někdy chová jako vzteklé dítě, Luďka si velmi cení a považuje. Navíc i v posteli je to s ní více než příjemné, takže by ji pan Volák logicky nerad ztratil – což se ještě pořád může stát, jestli Vanda zjistí, jak se to s jejím prstýnkem ve skutečnosti má.

Před Adamem stojí těžká volba

V novém roce se Adam pokusí skloubit náročné studium s láskou. Ještě netuší, že v brzké době si mezi těmi dvěma důležitými věcmi bude muset vybrat jen jedinou. Vypadá to, že táta mu navzdory vlastním starostem nedá pokoj, odhodlaný zbavit se Jarky stůj co stůj. Pokud nic nezmohlo přesvědčování, možná zaberou jiné prostředky.

Luděk synovi domluví několikaměsíční studijní pobyt v Americe, což je splněný sen každého ctižádostivého studenta. Adam si nedovede představit, že by tak dlouho vydržel bez Jarky. Na druhou stranu před ním leží příležitost, jaká se neodmítá. Jak se nakonec rozhodne a jak na celou věc zareaguje Jarka?

Luděk si to na Adama hezky vymyslel. Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova