Kam až dojde utrácení Vandy? Rozbije to její vztah?

Kam až dojde utrácení Vandy? Rozbije to její vztah?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vztah Vandy a Luďka vzkvétá i přesto, že mu většina diváků nedávala velké naděje. Vanda to s Luďkem umí a Luďkovi je s Vandou kupodivu dobře. Vanda je komunikativní, reprezentativní a ke štěstí jí stačí nákupní maraton s Luďkovou platební kartou. Jediné, co by jim mohlo zkazit jejich společné štěstí, je Vandino utrácení. To by se Vanda měla držet určitě zpátky.

Vanda je kolikrát jako utržená ze řetězu a Jolana má o Luďkovu kartu obavy  

Jediné, co se Vanda ještě nenaučila a na co se hvězd zásadně neptá, je její vztah k nákupům a penězům obecně. Jakmile k tomu má příležitost, a ona si ji většinou vždycky najde, neváhá utratit větší část ze své výplaty. K nákupům kolikrát používá také Luďkovu kartu a vůbec jí to není trapné. Luděk, který musí vydělávat majlant, si zatím pohybů na účtu moc nevšímá. Větší strach než Vanda má o Luďkovu kartu pochopitelně Jolana. Ta si dobře všímá všeho nového, co má Vanda na sobě. Už mnohokrát se ji snažila varovat, aby s utrácením brzdila. Jenže marně.

Vandina utrácení si všimne hlavně Jolana. Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Ona nad tím vždycky mávne rukou a své matce doporučí, aby si hleděla svého. Vždyť dluh jí platí, tak co pořád otravuje? Jenže ohledně finanční gramotnosti by měly hvězdy Vandu alespoň naťuknout. Vanda se totiž na peníze dívá jako na něco, co jí umí udělat radost a rozptýlit její obavy. Šetřit se nikdy nenaučila a nejspíš by k tomu potřebovala kouče. Hlídat by se však měla už z toho důvodu, aby Luďka svým utrácením nerozčílila doběla. V konečné fázi by totiž právě Vandino utrácení mohlo způsobit rozchod. Luděk je sice teď trochu naměkko, to však ještě neznamená, že úplně ztratil soudnost. Když se dozví, že Vanda projíždí větší část své výplaty a ještě sahá i na jeho kartu, líbit se mu to nebude. 

Co by mohlo Vandu přesvědčit o tom, že i na šetření a na rozumném nakládání s penězi je něco hezkého? Třeba fakt, že by poprvé zvládla na svém účtu našetřit a udržet větší sumu? Vanda ale s penězi vůbec neumí zacházet a v Luďkovi vidí nekonečný zdroj příjmu. To bude nejspíš hlavní kámen úrazu jejich jinak bezproblémového vztahu.

Ani k práci Vanda nepřistupuje tak, jak by měla 

Uklízela každý den a k tomu si přivydělávala doučováním. Do té doby, než nějakým způsobem okouzlila Luďka. Ten neváhal a našel jí skvělou práci po svém boku. Práci, které rozumí a ve které se neupracuje. Práci, kterou by chtěl nejspíš každý. Jenže ani to není Vandě dost dobré. Velmi rychle zapomněla, jak se dřela s hadrem v ruce.

Místo toho, aby si vážila teplého místečka v kanceláři, z práce mizí před koncem pracovní doby a úkoly odevzdává až těsně před termínem. Takhle si vděk Luděk nepředstavoval. Dokonce je Vanda drzá na své spolupracovnice. Jako by nevěděla, co se sluší a patří. Čas od času tak Luděk musí Vandu maličko srovnat do latě. Jestli to ale pomůže, to je ve hvězdách. Zrovna Vanda patří k těm, kteří nechají situaci zajít daleko... A teprve pak pláčou nad rozlitým mlékem. 

Zdroj článku:
  • Autorský text